Tenyleg ilyen nehez? Ti mit gondoltok, igy tenyleg ne vallaljunk meg? Nektek hogy megy, hogy birjatok?
Ferjemmel szoba jott mar a gyerekvallalas,mivel nem akarunk tul idosen sem szulok lenni,es azert mar benne vagyunk a korban,eleg komolyak vagyunk hozza. De,mivel meg epitgetjunk a jovonket(karrier,penz,uj lakas,nyugodtabb eletmod stb.) Ezert mindketten azon a velemenyen vagyunk,hogy meg varunk!
En meg,hat...hogy is mondjam,sokat dolgozok,ferjem is,faradtak vagyunk,stresszesek,rohano eletmod,de ugye nekem is van konyham,szoktam fozni,(bar nem mindig) vannak hagimunkaim nekem is,(mosogatas,sopres,felmosas,portorles,csempe mosas,szennyes mosas,kiviszem a szemetet,zsakot cserelek,wc-t,furdoszobat tisztitok,porszivozok,stb. Elfaradok,raadasul mindezt munka utan,vagy elott,meg van hogy idom sincs,de akkoris csinalok valamit gyorsan,es ugye marad a hetvege,amit jobbán pihenessel szeretnek tolteni,de nem,mert hat ott a sok munka,ami egesz heten nem volt megcsinalva. Ferjem nagyon aranyos,odaall,mosogat,sopor,amikor van ideje,vagy en dolgozok,o nem,es otthon van,megcsinalja,de nem mindig van ilyen,mert mint emlitettem,nagyon elfoglaltak vagyunk...na de a lenyeg hogy elfaradok,es nem birom,ezt a rohano sz*r eletet. Mindig van valami. Raadasul ez a meleg is kikeszit,jonnek a hohullamok,es teljesen ki vagyok. Pedig meg csak kover sem vagyok,47 kg vagyok.
Es az az igazsag,hogy belegondoltam abba,hogy egy gyerekkel ez meg csak nehezebb,rosszabb lehet! Semmi segitsegem nem lenne,:( parom szulei 500 km-re laknak tolunk,az enyemek meg Budapesten,ami 1600-km re van. Mondtam is neki,ha igy is nehez,akkor mi lenne ugy,o is egyetertett,varunk,es talan akad valami segitseg is majd. Le a kalappal azok elott a csalad anyak elott,akik ezt igy mind megteszik 2-3gyerek mellett is.
hány évesek vagytok? saját lakásban, házban éltek?
onnantól kezdve, hogy felnőttél, fogadd ez, hogy ilyen az élet. Feladatok vannak, meg felelősség.
Nem lehet, hogy van vmi betegséged? Pajzsmirigy vagy vérszegénység vagy vmi hasonló? Egy fiatal szervezet simán bírja a napi pörgést. Mi is most peóbálkozunk, dolgozunk mind a ketten, pluszmunkákat is bevállalunk sokszor, +tanulunk, +edzünk rendszeresen, +barátokkal is jövünk-megyünk heti 1x-2x minimum, a lakás általában tip-top, tehár a házimunkát is ellátjuk, mellette állatainkkal foglalkozunk napi szinten, és én nem érzem a fáradtságot, a férjem sem, pedig ő 5-kor még hétvégén is. Sosem lesz ennél könnyebb, ennél már csak az évek előrehaladtával nehezebb lesz szerintem, mert tornyosul a teenő, a telelősség, és öregszünk is hozzá.
32/N
32 hetes terhes 26 éves vagyok,második baba.
Elsö baba elött már dolgoztam,majd mikor ö 1 éves lett visszamentem.Most már egy ideje itthon vagyok,nem bírtam már tovább a melót,de megint visszamegyek amikor második baba betölti az 1 évet.Természetesen párom dolgozik,és házimunkát sem csinálja meg helyettem senki,emellett 0 segítség.Párom külföldi,itt élünk,az enyémek ugye nincsennek itt az ö családja meg szintèn töllünk sokkal meszebb...A baba,meló,házastársi kötelezettségek ès háztartás mellett mèg edzeni is eljártam/eljárok.Nem mindig könnyü,de nem csinálok belöle nagy ügyet.Nèha besokalok,de boldog vagyok
Nézd nekem az a véleményem és abszolút nem akarlak megsérteni, hogy ennyi komolyan venni a háztartást nem szabad.
Ugyanúgy takarítok, néha a férjem is besegít, még nincs gyerekünk, de ettől független rohanó életmód mellett bizony vannak napok, amikor nem csillog-villog a lakás (de semmi drasztikusra nem kell gondolni). Nem vagyok a háztartás rabja, ahogy gyerek mellett sem tervezem túltolni az ipart. Ellenben nagyon kiegyensúlyozott a kapcsolatunk, a házimunkát sem éljük meg ekkora nyűgnek, hanem az élet természetes velejárója.
Lassan mi is babát vállalunk, most 25-27 évesek vagyunk és nem izgulunk azon, hogy milyen fáradtak leszünk, ha itt lesz a gyerek. Közben lakást is veszünk, de a gyereknek olyan mindegy, hogy az első pár évét hol, milyen körülmények közt tölti el (most azért mert nem tudom neki megadni a katalógus szerint fullra berendezett babaszobát 300 ezres babkocsival még be fogjuk őt vállani). Mi is felnőttünk.
Szóval szerintem az élet stresszként való megélésén változtass egy picit. A gyereknek a szeretetteljes harmonikus kapcsolat számít, nem az anyagiakkal való elhalmozás.
Koszonom a valaszaitokat!
Mi is hasonlokepp vagyunk,mint ahogy az egyik valaszolo!
Ferjem nem magyar,es kinnt elunk,konkretan Svajcban. Az o szulei is messze laknak tolunk ahogy azt emlitettem,nekem meg csak anyukam van Budapesten el,az meg meg messzebb van tolunk sajnos.
Igen,sajat lakasunk van(bar panel,de ok)kicsink, Jo a fizetesunk,fontos munkank van!
Mindenunk meg van,de igen tudatosult mar bennem(nunk),hogy ez csak meg nehezebb lesz,foleg egy gyerekkel! De
De en most,meg ugy erzem,hogy nem allunk keszen ra! Ferjem talan igen,de nagyon belato,es elfogadja a dontesemet! Illetve ez a kozos dontesunk,mivel egyet ertunk hogy meg nem vallaljuk! De ettol fuggetlenul,en is boldog vagyok,csak mostanaban nem erzem tul jol magam,fizikalisan.
Voltam par vizsgalaton,vernyomasom alacsony,mint mindigis volt,ezert kaptam cseppeket,hogy kicsit novelje,mert mar nagyon rosszul ereztem magam az alacsony vernyomas miatt 80/60,de vol mar 70/60,70/50 is.
Mindig faradt,nyugos voltam,mint aki.mindig ossze akar esni! A cseppektol jobbam lettem,aztan jott egy 2-3napos eros migren ,es orrverzes. Az orvosom gyorsan abbahagyatta velem a cseppeket,es aztan ennyi. Nem torten semmi. Azota kicsit normalisabb. Tobb mozgast,tobb foyadekot,magneziumot ajanlott. A verkep rendben volt,tulajdonkeppen megcsak sem vas,sem magnezium,meg csak c-vitamin hianyom sincs,nem vagyok verszegeny!
Vegeterianus vagyok!
Rengeteg gyumolcsot,zoldseget,es csak bio dolgokat fogyasztok!
Nogyogyasznal is voltam,minden rendben volt! Kis fertozest elkaptam az uszodaban,de egy kremmel par nap alatt rendbe jott. Mellemmel sincs semmi baj!
Nos,gyomrom,gasztoenterologiai problemak,nem tudom,de nem hiszem!
Sziv-es errendszeri problemak nem valoszinu. Neha nehezlegzesem van,legszomj,szarazsag gyotor,na meg a hohullamok,borzalmas.
Van,egy kis visszerem a bal labamon,de mivel en mar gyerekkoromban fizikai megterhelo munkat vegeztem,ezert ertheto(ujsagkihordo voltam,szorolapoztam,pest utcait jarva) es bizony,sokat kellett gyalogolni. Termeszetesen kezelem. Nagyszeru kremem van,es az a fix harisnyam is.
Az orvosom eloirt egy EEG-t,amire elfelejtettem elmenni. De az elmondottak alapjan,az orvosom azt mondta,hogy csak edzetlenseg,es ne aggodjak. Igyak sokat,es iratkozzak be valami popsiriszalos treningre.
De azert jobb,ha elmegyek,es megnez,na es az EEG!
Van par anyajegyem is,amik miatt neha aggodok,de nem merek elmenni megnezetni oket,mert felek,hogy valami kiderul,...lehet hulyen hangzik...de ez van.:/
De szerencsere valtozast rajtuk az elmult evekben nem vettem eszre,alakilag,szinileg!
Utolso! En szertnek mindent megadni a gyerekemnek,amit anno en nem kaphattam meg!Nem csupan targyakban, minden figyelmet,gondoskodas!
Es nem is akarok tobbet egynel,mivel tudom,hogy csak egyet tudnek bevallalni! Nem akarok sorozatszulo sem.lenni! Egyet,de annak mindent,es becsulettel,normalis,okos,embert nevelni belole! Akire majd buszkek lehetunk!
Bocsanat az irashibakert,meg hogy hosszu lett.
A haztartasrol meg annyit,kedves utolso valaszolo,hogy en nem birom.nezni,ha valami nincs a helyen,vagy poros,koszos a lakas,meg ha egy kicsit is. Vagy ha nincs elmosogatva,legyen akar 2villa,vagy 1kanal,nagyon ki tudok keszulni ettol!,
Szerintetek tuldramatizalom,vagy van valami bajom?:/
Van bajod,nem kicsi. Kényszeres vagy.
Majd fogadsz takarítót akkor,éslesz idő gyerekre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!