Igaza van a védőnőnek? Tényleg nem kéne terhestornára járnom?
Eddig egyetemre jártam, még 2 hét van vissza. Folyamatosan ültem, naponta több, mint 2 órát a vonaton, több órát az iskolában és mikor hazaértem leültem tanulni, aztán lefeküdtem aludni. A súlyomon meg is látszik. Mivel szabadidőm nem volt, nem jártam terhestornára, itthon meg ha volt egy kis időm, akkor egy kis házimunkát végeztem, max. ennyi volt a mozgás. Nekem se tetszett, de ez volt. Közben a vashiány tüneteit kezdtem észrevenni magamon (legalábbis arra gondoltam), de 4 hónappal ezelőtt volt utoljára vérvétel, azon még rendben volt. Sokszor már akkor nem kapok levegőt, ha felmegyek az emeletre, vagy állok 2 percet a mosogató mellett. Vérvétel nem volt, találomra szedek vasat, aztán lehet hogy nem is ez a bajom. Az orvos csak hümmögött, hogy jól van, szedhetek. Emellett a 12. héttől keményedik a hasam, arra szedek magnéziumot, szintén nem mondta meg az orvos, hogy mennyit kellene. Csak jövő héten lesz vérvétel.
Szóval sokat híztam magamhoz képest, de már lenne időm tornára járni és szívesen járnék is (nemcsak esztétikai okokból), terhesség előtt nem sokkal kezdtem el sportolni rendszeresen, csak a tanulás miatt abba kellett hagynom.
A védőnő szerint viszont az összehúzódások miatt és a nehéz légzés miatt nem kéne. Nem akarom megkérdőjelezni, de jó lenne ha nem kellene továbbra is ilyen mozgásszegény életmódot folytatnom ok nélkül, így kíváncsi vagyok mások véleményére is. Szerintem még javulna is az állandó fáradtság és nehézlégzés. Orvoshoz jövő héten megyek, de szerintem a hümmögésen kívül megint nem fog mást mondani. A védőnő azt mondta, hogy nem kéne, nehogy nyíljon a méhszáj (3 hete még zárt volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!