Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen adatokat kötelező...

Milyen adatokat kötelező megadni a védőnőnek?

Figyelt kérdés
2015. júl. 9. 13:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

Elég sokat, ha nem mondod le a szolgáltatást.

De írj inkább példát, hogy mit nem adnál meg szívesen!

2015. júl. 9. 14:03
 2/14 A kérdező kommentje:

Legszívesebben a lakcímemet :(

Hallottam olyanról is, hogy vájkálnak a fizetésben, mennyit keresünk, milyenek az anyagi körülményeink, mi a foglalkozásunk, mintha valami hitelt akarnék felvenni. Gondolom ez alapján könyvelik el az embert :(

Nem tudom, még csak most lettem terhes, de ez a rendszer nekem nagyon nem szimpi.

2015. júl. 9. 14:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A lakcímet teljesen egyértelmű, hogy kérdezi. A fizetést pedig tuti nem.
2015. júl. 9. 14:15
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mondd le a szolgáltásukat.Lakcímet meg kell adni mert ki kell mennie hivatalból megnézni hol fog élni a baba.

Amiket kérdez az meg nem a vájkálás miatt hanem fel kell vezetnie a kiskönyvedbe és egy adatlapra.

Fizetést és ilyesmit nem kérdez,de azt igen hogy mivel foglalkoztok a pároddal.

A miénk nagyon aranyos ,fiatal,semmi gond nincs vele,ha kell segit,ha aggodom,leszaladhatok hozzá hogy nézzen szivhangot.....

2015. júl. 9. 14:16
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha a lakcímedet nem adod meg, le is mondhatod a védőnői szolgáltatást mert ki fog járni majd a babához, meg terhesség ideje alatt is elmegy. De semmilyen veszélye nincs, nem élhet vissza a te adataiddal.

A fizetésem nem kérdezték egyszer sem, csak hogy dolgozok-e és hogy hol. De ezekben nincs titkolni való olyat pedig úgysem kérdez, amihez semmi köze pl konkrétan a fizut.

2015. júl. 9. 14:16
 6/14 anonim ***** válasza:
97%
Védőnő vagyok, ezeket kérjük: Születési év, név, lakcím, férj neve, foglalkozások(nem az anyagi helyzet miatt, erre nem kérdezünk, és nem is kérdezhetünk rá) betegségek, korábbi terhességek, gyógyszerallergia,műtétek, telefonszám, szülészorvos neve. kb ennyi. és ezek nem azért kellenek hogy vájkáljunk az életedben. Igen le lehet mondani a szolgáltatás, akkor a családvédelem fog kijárni.
2015. júl. 9. 14:20
 7/14 A kérdező kommentje:
A lakcímet csak viccből írtam, mert az első kérdezte, hogy mit nem szeretnék neki megadni :)
2015. júl. 9. 14:21
 8/14 A kérdező kommentje:
A szülészorvos neve miért kell?
2015. júl. 9. 14:22
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is tudja a védőnő az orvosok nevét. Nem értem, mi a gondod ezzel.
2015. júl. 9. 14:28
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Beírják a terhes könyvbe, ha lesz fogadott orvosod. Ennyi. Szerintem nem nagy kunszt. Anyagi helyzetre nem kérdeznek rá, de úgyis látja majd, ha kimegy hozzátok, hogy kb. milyen életszínvonalon éltek. De ez is egy olyan dolog, ami szükséges rossz. Persze lemondhatod, de szerintem nem éri meg a macerát, főleg aztán, hogy a gyerekvédelem járjon ki a nyakamra. Inkább a védőnő. Eleinte hetente megy ki, de utána már csak havonta, aztán ha ovis lesz a gyerek, nem is megy ki, az oviba jár majd védőnő, csak az éves státuszra kell majd elvinni.
2015. júl. 9. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!