Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 hetes terhes vagyok és már...

21 hetes terhes vagyok és már 6 kilót hiztam, emiatt eléggé szégyellem magam. Volt vagy van így ezzel más is?

Figyelt kérdés
Tudom, csak annyit kellene tennem, hogy odafigyelek arra, mit eszek. Őszintén megmondva, abszolút nem eszem kettő helyett, kenyeret ritkán eszem, akkor is max egy fél szeletnyit, tésztát sem minden nap, azt durumot, de csak jönnek a kilók. Amit másképp csinálok, mint eddig, az az, hogy szoktam csokit, fagyit meg hasonló dolgokat is enni. Tudom, hogy ez a baj, de egyszerűen nem tudok ellenállni, nagyon gyenge az akaraterőm, ami előtte szikla szilárd volt. Teljesen megváltoztam :( .
2017. jún. 12. 11:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

16 hetes vagyok, még az első hetekben összejött 3 kiló fogyásomat nem szedtem teljesen vissza, de pont nem izgat mi a védőnő véleménye. Ha kedvem tartja eszek egy fél tábla csokit vagy fagyit, jégkrémet. Mindig amit kívánok. Megfogadtam, hogy én ugyan nem fogom sanyargatni, éheztetni magam terhesen.

Nekem azt mondta a védőnő 20 hetes korig nem szabad hízni. Na ez marhaság.

2017. jún. 12. 14:39
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én összeteszem a két kezem, hogy milyen védőnőm van :) Ő ezekbe nem köt bele... egyszer nem volt még egy rossz szava sem, sőt bármikor kereshetem és csak akkor szól, ha valami nem gond... pl egyszer volt cukor a vízeletemben, mondta, hogy mit kerüljek, vagy mit fogjak kicsit vissza. De sose szekált. Én 33 hetes vagyok most tartok +7 kilónál. 17. hétig egy dekát nem híztam. IR-em van így havonta cukortehrelésre járok és egész jó a cukrom. Pedig már nem tartom a diétát sem... eszem ami jól esik.. pláne, hogy nem is bírok sokat enni .Túlsúllyal kezdtem így nem is baj, ha nem szedek fel többet, de sztem ez nem az az időszak mikor a súlyra kell koncentrálni. Legyen minden rendben ahhoz, hogy a babának ne legyen baja. Van aki szó szerint zabál terhesen, és még is egészséges ő is meg a baba is, és minden értéke megfelelő. Erre vannak a vizsgálatok... akkor szekáljon a védőnő, ha valamivel gond van, de akkor a doki is szólni fog.

Minden jót: )

2017. jún. 12. 14:50
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, úgy látom másnak is volt gondja már védőnővel. Az az igazság, hogy kedves ő, csak úgy látszik erre érzékeny. Amúgy minden eredményem rendben van, szóval arra nem foghatja a dolgot. Plusz igaz, hogy volt rajtam egy kis télen felszedett felesleg, mikor teherbe estem, de azért nem annyira durva szerintem. 173 cm vagyok, 65 kilósan estem teherbe, most majdnem 71 vagyok már.
2017. jún. 12. 17:18
 14/16 anonim ***** válasza:

Én a 28.hétre hiztam ennyit de sokáig a ch diétát követtem aztán ez "elmaradt" és most a 32.héten 10kg plusznál járok.Nem érdekel mostmár mennyi lesz a ver,nem zabálok azért de ha süti kell megeszem,ha csoki akkor azt eszem ha estére egy fél dinnye akkor nekiülök :D majd szülés után ráérek oda figyelni (egyébként is szoptatás alatt érdemes elhagyni a cukrot és a lisztet mert hasfájást okoz a babánál)

Ne aggódj kérdező,nem sok az a 6kilo,elvégre kismama vagy,hizni ilyenkor "muszáj" :)

2017. jún. 13. 08:14
 15/16 anonim ***** válasza:

Bizony, evésnél csak arra kell figyelni, hogy ne edd túl magad.

De ha nem sanyargatja valaki magát, akkor nem jönnek rá a zabarohamok.

Ami szerintem fontos még a táplálkozás mellett, az a könnyű mozgás, sport.

2017. jún. 13. 08:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Megnéztem a könyvemet, 22 hetesen 7 kilónál tartottam. Azt szokták mondani, hogy a 10 kg feletti "hízás" szülés után megmarad plusz kilónak, csak általában azt elfelejtenek hozzátenni, hogy vizesedik is az ember terhesen. 60 kiló voltam első mérésnél, (175 cm vagyok) 80 kilóval mentem be szülni. Szülés után 2-3 héttel 63 kiló voltam. persze jött rám pár kiló felesleg, de a "hízásomnak" nagy része csak víz volt.. Szóval nem mindig lehet hinni a mérlegnek.
2017. jún. 16. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!