21 hetes terhes vagyok és már 6 kilót hiztam, emiatt eléggé szégyellem magam. Volt vagy van így ezzel más is?
Terhesen nem a kilókon kell gondolkozni. Amíg a cukrod rendben, nyugodtan ehetsz fagyit. Arra kell figyelni, hogy lehetőleg változatosan egyél, kettő helyett sosem kell, nem non stop nasizni és semmi gond nem lesz. A legtöbbször genetika, hogy ki mennyit hízik terhesen. Van aki végigdiétázza még is felszalad rá a 16+ kiló, utána másik terhességét végigeszi mégis ugyan annyi lesz rajta plusszba. Sőt valaki minél kisebb súllyal kezdi annál többet szed fel. Még is pár hónappal a szülés utána kb ugyan olyan jól fest :) Aki meg túl súllyal kezdi alig szed fel még is nehezebben regenerálódik :)
Szóval ne aggódj, ez a +6 kiló maximum akkor sok, ha nagy túlsúllyal kezdted a terhességet mondjuk olyan 20-30 kiló felesleggel.
Egyél egészségesen változatosan mértékkel és akkor hidd el, ha 18 kiló lesz is a vége a babának se lesz baja és neked sem :)
Jó egészséget!
33hkm
Szia!
Én 56 kg kezdtem és 93 kg szültem.Valóságos zabagép voltam:) nekem nem volt szégyen, bár 36 hetes terhes voltam mikor bekellett feküdnöm szülésig.Nagyon gyorsan lement a rengeteg felesleg,de azóta sem voltam 56 kg:)A második babánál csak 13 kg híztam:)
Szia!
Nem hiszem, hogy rosszul csinálnál bármit is, főleg azt nem hiszem, hogy szégyellned kéne magad. Én is 21 hetes vagyok, eddig még nem híztam, viszont ez nem az én érdemem, amit kívánok abból eszek. Szerintem ez alkat kérdése leginkább.
Úgy gondolom, hogy a legfontosabb, hogy jól érezd magad a bőrödben. Valóban amíg a cukrod rendben van, baj nincs.
én megmondanám, hogy nem zabálok, odafigyelek, a doki is azt mondta, rendben van, ne szekáljon már.
amúgy ez mindig a védőnők heppje??? némelyik akkora mint egy ház, mégis a csinos kismamát szekírozzák, hogy ne hízzon, eszem megáll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!