Családi adókedvezményt hogyan tudjuk igénybe venni?
Eddig a friss/fiatal(?) házasok adókedvezményét vettük igénybe, de az ugye 5000 ft. Csak ugyanúgy egy nyilatkozatot kell kitölteni, vagy igazolás is kell hozzá?
Ma vagyok a 92. napon.
Akkor ti még a magzati adókedvezményt kéritek.
Igen, kell az orvostól egy igazolás, és ennek a másolatát csatolod az igényléshez, az eredetit megőrzöd.
Ja, hogy van külön magzati is?
Köszi a segítséget! :)
És ha csak júliusban megyek már nődokihoz, akkor erre a hónapra majd adóbevalláskor visszamenőleg igénybe tudjuk venni?
Persze nem halunk bele abba az 5 ezer ft-ba, csak azért mégis. :)
Igen.
És nézz utána, mert úgy rémlik, hogy megint változtattak, és lehet egyszerre kapni az ifjú házas meg a családi / magzati adókedvezményt.
Igen, más a neve. És amikor megszületik a kicsi, újra kell igényelni, mert akkor már lesz TAJ száma, és onnantól már családi kedvezmény lesz.
Jujj, valóban igénybe vehető mindkettő! Én erről nem hallottam, ott tartottam, hogy csak az egyik.
Köszönöm szépen a segítséged! :))
Igénybe vehető mindkettő.
Csak a 13.hét betöltésekor adják ki az igazolást leghamarabb.
Vissza tudod majd,igen,mi csak májusra adtuk le,pedig áprilistól járt volna,de a nifty eredményt vártuk,mivel ha beteg lett volna,nem tartjuk meg,így nem akartuk kkitölteni az igénylőt,majd lemondót is.
Köszönöm neked is! :)
Én még fiatal vagyok, így csak kombinált tesztet csináltattam, a lehető legkisebb kockázat jött ki mindenre, remélhetőleg nem lesz gond.
Nézd a jó oldalát, legalább hátradőlhettek. :)
Ti kaptatok egy biztos eredményt, én meg csak egy biztató arányszámot.
Én is 26 éves vagyok, de első baba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!