Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha okt.24-én töltöm be a...

Ha okt.24-én töltöm be a terhességem 90. napját, akkor október hónapra már igénybe vehetem a családi adókedvezményt?

Figyelt kérdés
2012. szept. 2. 08:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Igen! Én 08.07-én töltöttem a 90 napot, és már augusztusra meg is kapom.
2012. szept. 2. 09:52
 2/13 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező és első válaszoló!

Mit jelent az, hogy családi adókedvezményt kaptok?

2012. szept. 2. 10:50
 3/13 anonim ***** válasza:
Én júliusban töltöttem be a 91.napot,de mivel nálunk tárgy hónap 15.ig le kell adni a papírt a bérszámfejtés miatt,így arra a hónapra nem kaptam.
2012. szept. 2. 12:13
 4/13 anonim ***** válasza:
nekem nem adták ki a papírt, amikor a terhesség 90. napját töltöttem, mondván hogy még nem vagyok annyi idős terhes, mert ugye a mensitől számítják. úgyhogy nekem +2 hét volt, mire kiadták volna, de akkor nem tudtam menni érte, csak később. így csak attól a hónaptól kezdve kaptam meg az adókedvezményt, amikor leadtam a papírt, és ami korábban elmaradt azt pedig a jövő évi adóbevallásnál vissza fogom kapni adóvisszatérítéssel.
2012. szept. 2. 12:36
 5/13 anonim ***** válasza:
kedves második! családi adókedvezmény jár neked a gyerekeidre, és a magzatra is 3 hónapos kortól, érdeklődj a munkáltatódnál erről, ha már betöltötted a 3 hónapot. egy papírt kell majd kitöltened hozzá és kell egy igazolás a nőgyógyásztól, hogy betöltötted a 3 hónapot. ha későn adod be, az se baj, mert jövőre megkapod adóvisszatérítésként. egy gyerekre ez 10ezer ftot jelent.
2012. szept. 2. 12:39
 6/13 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy ez a családi adókedvezmény azoknak jár akik rendes munkaviszonyban vannak, vagy azoknak is akik gyesen vannak még? Esetleg férj is igénybe veheti? Bocsi ha hülyeséget kérdezek, de egy barátnőmnek lehet jól jönne az info, de én nem értek hozzá, ezért kérdem tőletek. :) Köszi
2012. szept. 2. 12:44
 7/13 anonim ***** válasza:
férj is igénybe veheti, igen. sőt meg is lehet osztani
2012. szept. 2. 13:02
 8/13 anonim ***** válasza:
Gyerekenként jár a 10 000 Ft.? Tehát, ha anyuka otthon van gyesen és közben várják a második babát, akkor a terhesség 3. hónapjától 2-szer 10 000 Ft. jár? Köszönöm!!
2012. szept. 2. 13:07
 9/13 anonim ***** válasza:
Szóval ha én mondjuk szeptember 25-28 között töltöm be a 3hónapot akkor nekem is jár már szeptemberre az adókedvezmény? Elnézést hogy ide írok és nem külön teszem fel.
2012. szept. 2. 14:08
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nálunk is 15-ig kell leadni a papírokat, de én a nyilatkozatot leadom addig. A nőgyógy. igazolást a munlahely nem kérheti, ahol más a gyakorlat az nem jogszerű! Csak a NAV kérheti egy esetleges SZJA-ellenőrzés során! Ezért meg kell azt őrizni a tárgyévet követően 5 évig. A munkahely csak a nyilatkozatot kérheti.

Ha GYES-en van valaki, annak csak a férje tudja igénybe venni, mert a GYES-ből adót nem vonnak (ez meg adókedvezmény).

2012. szept. 3. 08:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!