Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha okt.24-én töltöm be a...

Ha okt.24-én töltöm be a terhességem 90. napját, akkor október hónapra már igénybe vehetem a családi adókedvezményt?

Figyelt kérdés
2012. szept. 2. 08:59
1 2
 11/13 tkata81 ***** válasza:
Én aug 27én töltöttem a 91 napot, az orvosom azt mondta, hogy jár már augusztusra is az adókedvezmény. Férjem fogja igényelni, ő adja be a munkahelyén az igazolást.
2012. szept. 3. 14:43
 12/13 anonim ***** válasza:

Ha azt mondja a munkáltató, hogy már a hó vége miatt nem tudja bérszámfejteni az adókedvezményt, akkor a kövi hótól lesz a fizudban látható, és majd adóbevalláskor kell jelezned, hogy az első hónapra, ami járt volna, nem kaptad meg, és ekkor utólag megkapod.

Amúgy a munkáltatótól kapott papír egyértelmű, apa és anya is igénybe veheti ezt (megosztásról nem hallottam), hiszen ha anya veszi igénybe, apának azt kell aláírnia, hogy tudomásul veszi, hogy ő ezt nem veheti már igénybe, ergo lemond róla.

Amúgy a baba megszületésekor erről le kell majd mondani, hiszen a magzatra veszed igénybe. Ezután is igénybe vehető az adókedvezmény, csak már mint gyermekre kell a papírt kitölteni, nem magzatra. (ez csak amolyan formalitás)

2012. szept. 5. 12:39
 13/13 A kérdező kommentje:

12-es: köszi, ezeket mind tudom (megosztani is lehet egyébként), van már egy babám, csak ott azért nem volt aktuális, hogy arra a hóra is jár-e amikor betöltöm a 90. napot, mert vele 2010-ben töltöttem még azt be, és csak 2011 januártól létezik a családi adókedvezmény.

Mivel még gyeden vagyok, fontos lenne, hogy ha jár októberre is, akkor azt meg is kapjam hó végén, ne csak jövőre a bevalláskor.

2012. szept. 5. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!