Rettegek, hogy Down-kóros a babám, mert rövidebb a combcsontja az átlagnál. Van köze a kettőnek egymáshoz?
34 hetesen 60 mm!
Nyaki redő 1,8 volt, AFP 0,79 MoM, 24 éves vagyok!
Nagyon félek!
szia!!
először is nyugodj meg!! ha a babád down-kóros lenne, már kiderült volna a két előző genetikain!! ha ott nem volt gond, nem hinném, hogy most lenne!!
nekem nagy a babám, így a comb csontja is hosszabb, de csomó ideig kicsi volt ez a része a picinek, de a doki megnyugtatott, hogy ettől nem lesz gond!!
szóval nyugi!! egyikőtöknek sem jó, ha idegeskedsz!!
boldog pocakoskodást!!
34 hetes kismami
Egyébként nekem is nagy a babám, 34 hetesen BPD: 87 mm, AC: 315 mm, Becsült súly:2620 gramm!
Csak a combcsontja ilyen picike!
Szia!
Én a 40. hétben járok, 27 éves, és végig egy 3-4-5 mm-rel rövidebb volt a combcsontja, mint az átlagnak. Orvostanhallgató vagyok és többször elővettem a hivatalos szülészet-nőgyógyászat tankönyvemet, és abban nem ír olyat, hogy a rövid combcsont Down-kórra utalna. Inkább a rövid orrcsont, a lapos fej, a széles,rövid karcsont, persze a nucha, ha a 12. heti UH-n 3mm felett van, és az AFP, ha alacsonyabb a normál értéknél.Szerintem ne aggódj!
És egy jó tanács. Nem tudom milyen referencia értékeket, táblázatokat néztél, de az biztos, hogy ezek nem egységesek, ezek statisztikára alapulnak, a statisztika meg, hát tudjuk mit jelent..... Gondolj bele hány tipusú ember van mindnek más és más testfelépítéssel: kövér, magas, sovány, hosszú nyakú, rövid derekú, kiskezű, hosszú ujjú.....stb. A mi kicsinyeinknek kicsit rövidebb lesz a combcsontja, ami valószínűleg nem is lesz látható. Ne aggódj, én is próbálok nem aggódni, azért írtam le ezeket, mert, ha ezeket végiggondolom, én kicsit megnyugszom.
Minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!