Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rettegek, hogy Down-kóros a...

Rettegek, hogy Down-kóros a babám, mert rövidebb a combcsontja az átlagnál. Van köze a kettőnek egymáshoz?

Figyelt kérdés

34 hetesen 60 mm!

Nyaki redő 1,8 volt, AFP 0,79 MoM, 24 éves vagyok!

Nagyon félek!

2008. okt. 16. 08:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

szia!!

először is nyugodj meg!! ha a babád down-kóros lenne, már kiderült volna a két előző genetikain!! ha ott nem volt gond, nem hinném, hogy most lenne!!

nekem nagy a babám, így a comb csontja is hosszabb, de csomó ideig kicsi volt ez a része a picinek, de a doki megnyugtatott, hogy ettől nem lesz gond!!

szóval nyugi!! egyikőtöknek sem jó, ha idegeskedsz!!

boldog pocakoskodást!!

34 hetes kismami

2008. okt. 16. 08:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Egyébként nekem is nagy a babám, 34 hetesen BPD: 87 mm, AC: 315 mm, Becsült súly:2620 gramm!

Csak a combcsontja ilyen picike!

2008. okt. 16. 08:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Én úgy olvastam, hogy a feje is kisebb lenne, nem csak a lába. A neten olvastam utána egy orvos dolgozatában. Sajnos a linket már nem tudom visszakeresni neked.
2008. okt. 16. 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a 40. hétben járok, 27 éves, és végig egy 3-4-5 mm-rel rövidebb volt a combcsontja, mint az átlagnak. Orvostanhallgató vagyok és többször elővettem a hivatalos szülészet-nőgyógyászat tankönyvemet, és abban nem ír olyat, hogy a rövid combcsont Down-kórra utalna. Inkább a rövid orrcsont, a lapos fej, a széles,rövid karcsont, persze a nucha, ha a 12. heti UH-n 3mm felett van, és az AFP, ha alacsonyabb a normál értéknél.Szerintem ne aggódj!

És egy jó tanács. Nem tudom milyen referencia értékeket, táblázatokat néztél, de az biztos, hogy ezek nem egységesek, ezek statisztikára alapulnak, a statisztika meg, hát tudjuk mit jelent..... Gondolj bele hány tipusú ember van mindnek más és más testfelépítéssel: kövér, magas, sovány, hosszú nyakú, rövid derekú, kiskezű, hosszú ujjú.....stb. A mi kicsinyeinknek kicsit rövidebb lesz a combcsontja, ami valószínűleg nem is lesz látható. Ne aggódj, én is próbálok nem aggódni, azért írtam le ezeket, mert, ha ezeket végiggondolom, én kicsit megnyugszom.

Minden rendben lesz.

2008. okt. 16. 11:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Utolsó válaszoló, nagyon megnyugtattál. Leírnád nekem, hogy a babádnak mikor milyen combcsont értékei voltak?
2008. okt. 16. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!