Kint külföldön férjhez mentem.összevesztem vele és hazaköltöztem édesanyámékhoz!lett egy másik párom a kintivel nem tartom a kapcsolatot és a mostani páromtól lettem terhes!szeretném hogy az apukája nevére kerüljön a gyerek!hallottunk erről az új jogszabályról.most ezek az információk alapján a gyerek nem kerülhet az édesapja nevére!mert ha élettársi kapcsolatba vagyok mással azaz hogy nekem a kinti ember a férjem akkor nem lehet más a gyerekem apja!bár nem tudom hogy ennek az államnak mi köze van!tud nekem v.ki okosat mondani ezzel kapcsolatba igazából voltam bent ma az önkormányzatba és annyira egy flegma ügyintéző volt bent hogy nem is erősködtem a kérdezésben mert már az első papírral problémája volt!anya:személyi,kismama könyv,papír az orvostól,lakcímkártya.apa:személyi.lakcím.és még hajadon papír!ezek megvannak mondjon nekem v.ki okosat lécíves nem akarom hogy az én nevemre kerüljön a gyerek az apukája is tökre kivan hogy így ráfáztunk!
2010. máj. 17. 21:09
1/9 anonim válasza:
Nem tudod esetleg megbeszélni a volt pároddal, hogy adja be a válókeresetet extra gyorsan? Illetve nem tudom, mert én nem voltam ebben a helyzetben, de biztos van valami útja-módja, hogy ő nyilatkozzon, hogy nem az övé a gyerek! Ennek kellene utánajárnod.
2010. máj. 17. 21:47
2/9 anonim válasza:
Ne vigyél házassági anyakönyvet, akkor a te nevedre kerül a baba. Amúgy nem elég extra gyorsan elválni, az új párodnak el is kellene vennie téged feleségül, csak akkor kerülhet a nevére a kicsi, egyébként nem. A legegyszerűbb, ha a te nevedre kerül a baba, utána meg intézitek a névváltoztatást.
2010. máj. 17. 22:12
3/9 anonim válasza:
Szia! amíg férjnél vagy, addig semmiképp sem kerülhet az új párod nevére a baba, ugyanis a gyámhivatalba az apasági kiállításához többek között egy olyan papírt is kell vinni, ami igazolja, hogy hajadon vagy, ezt okmányirodában lehet kikérni. Te nyilván nem vagy hajadon, így apaságit sem tehettek. Sajnos ez így működik. Úgyhogy ha nem tudsz a szülésig elválni, akkor elkerülhetetlen, hogy a gyerek a férjed nevére kerüljön, ezt tapasztalatból mondom!
2010. máj. 18. 07:34
4/9 anonim válasza:
Még ha el is válsz a szülésig, akkor sem fog eltelni 300 nap a válás és a szülés között, mindenképpen a férj nevére kerül a baba. Sajnos én is így fogok járni. Ez így van, nekem az anyakönyvvezető mondta, hogy nem is tudunk apasági nyilatkozatot tenni, mert hiányzik egy hónap. Utána majd a férjednek kell elmenni a bíróságra, hogy a baba nem az övé, vegyék le a nevéről. Akkor majd az igazi apa nyilatkozik ott, hogy az övé. Remélem érthető volt. Én is ezen parázok, hogy ne írják már a volt férjemre a gyereket.
2010. máj. 18. 11:24
5/9 anonim válasza:
SZia!
Én is így vagyok ahogy te,csak annyi a különbség ,hogy én külföldön élek a párommal (ö is Magyar)
Én ez ügyben otthon beszéltem ügyvéddel is,aki azt mondta amíg nem válok el addig a férjem nevén lesz a gyermek sajnos nem az apukája nevén.És válás után is még 300 napig a nevét kell viselnie,de ha viszont elvesz feleségül ( VÁLÁST KÖVETÖEN)a mostani párod akkor a nevére kerülhet a babád.Nálam még ez sem lehetséges mert a mostani párom is válik és sajna nála sokáig fog tartani míre el tud válni mert a felesége huzza a dolgokat. Nekem talán sikerül elválnom míre megszülök,ha az én férjem nem húzza majd el a dolgokat,amit nagyon remélek.Egyébként ha sikerülne elválnom nem tudom, hogy valahogyan nem lehetne esetleg megoldanom azt, itt kint, hogy legalább a lánykori nevemre kerüljön a babám.A mostani párom tiszta ideg, hogy egy ideig nem lehet a nevén a saját gyereke.Elég durva ez a törvény.Remélem tudtam segíteni és azt is remélem hogy mindketten te is meg én is találhatunk valami megoldást.Boldog babavárást kívánok!
2010. máj. 18. 11:36
6/9 A kérdező kommentje:
ma megtudtam hogy még csak nem is az én nevemre kerül a gyerek hanem a férjemére aki sztem hallani sem akar az egészről!!de én sem akarom!ha nem viszek apaságit sem házassági levelet akkor nem tudnak mit csinálni az én nevemre fog kerülni a gyerek nem?pl vannak olyan kismamák sajnos akik nincsenek eggyütt a párjukkal mire megszülnek és a fiu nem is vállalja az apaságot akkor mit tudnak tenni?a születésin rajta vamn a gyerek apukáéjának a neve én megmondom az igazat!vagy mit csináljak?
2010. máj. 18. 20:26
7/9 anonim válasza:
Szia!
A 11:30-as vagyok, a lánykori neved maradt amikor férjhez mentél vagy pedig a férjes neved van még meg.Mert ha a lánykori neved van akkor semmi nincs veszve.Mert úgye akkor gondolom minden papirodon az a név szerepel,akkor csak a mostani párodnak kell apaságit tennie.Remélhetőleg nem derül ki , hogy férjnél vagy.Nálam az a szívás, hogy a férjem nevét átvettem.És ez miatt nem nagyon tudok variálni mert minden okmányomba ez szerepel.
2010. máj. 18. 20:44
8/9 anonim válasza:
11:36-os voltam bocs
2010. máj. 18. 20:45
9/9 A kérdező kommentje:
az uj törvény szerint ugye menni kell közjegyzőhőz aki 10perc alatt lekérdez!ezért bisztos hogy kiderülne!de igen valószinű hogy legalább az én nevemre kerül a gyerek kicsit megnyugtató és akkor beadom a válópert és idővel megtudom változtatni a gyerek nevét!de legalább nem egy idegen nevén lesz nem???
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!