Mikortól kezd el noni a pocak?
nekem a fiamnál és most is 15-16hetesen már egyértelmű gömbölyű pocakom volt.
nővéremnek a fiával 24 hetesen semekkora illetve mint aki fel van puffadva, azt utána egy hónapon belül nőtt meg nagyra.
Elso gyerekkel nekem 25 hetesen kezdett, de pl terhesnadragra meg 28 hetes korig nem volt szukseg.
A masodikkal sem latszott felido elott semmi.
Egyebkent a vegere sem lett nagy hasam egyikkel sem, pedig vekony vagyok (allitolag ltvanyosabb szokott lenni vekonyabb nokon a terhesseg), a gyerekek pedig igen szep sullyal szulettek.
En nem igazan bantam, eleve sportolok, gondolom a hasizmom nem jol tartott, szules utan pedig nagyon hamar lapis lett a hasam es a borom is visszahuzodott.
Szerintem hosszu tavon jobban jarsz azzal, ha kesobb latszik/kisebb lesz, kevesebb esellyel lesz kotenyhasad es akar a striakat is meguszhatod. Szerintem sokan cserelnenek veled.
Nem attol vagy terhes, hogy oriasi a hasad es mar 8 hetesen felidosnek nezhetnel ki, majd meseld el ezt annak, aki reklamal.
Egyebkent ha elso szules utan nincs visszaerositve a hasizom, akkor a masodik/tobbedik terhesseg hamarabb latszik (vagy ha eleve mar az elso terhrsseg elott is gyengebb az izomzat), emiatt is vannak ekkora elteresek hasmeretben. Szulethet nagy pocakbol is 3 kg alatti baba es kicsibol is 4 kg koruli.
De neked a java meg csak most jon, 20. het utan indul meg erosen a novekedes.
Nekem csak félidő után kezdett nőni. 24 hetesen úgy néztem ki, mint aki teleette magát. 26-27 hetesen lett csak nyilvánvaló terhespocak, na de ezután hirtelen nagyon gyorsan nőtt.
Második babámat várom és sokkal hamarabb kezdett látszani, kb 16-18 hetesen kezdett nőni és félidőre nyilvánvaló volt.
Biológiailag baba miatt 16. héttől mert akkor emelkedik ki a medencéből addig gyakorlatilag a csont mögött helyezkedik el. De sokaknak a puffadás és a belső szervek átrendeződése miatt már korábban látványosan megnövekszik a pocak. De ez alkat kérdése is, hogy mennyire széles a csípőd, meg nagyon sok dologtól függ. De ténylegesen látványosan félidő után kezd el nőni akár egy hét alatt is nagyot. Fogod is érezni mikor napokig farkaséhes leszel és feszülni fog a hasad :)
Amúgy meg nincs mindenkinek nagy hasa. Van akinek 36 hetesen fele akkora mint másnak 30 hetesen.
Jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!