Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jobb terhesvitamint szedni,...

Jobb terhesvitamint szedni, amiben több minden is van, vagy elég csak folsavat?

Figyelt kérdés
2008. okt. 15. 13:52
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Szia

A 12-16. hétig ajánlott a terhesvitamin. Utána a folsav, vagy az sem.( Én nem szedtem semmit a 12. héttől s minden rendben volt, de ezt te érzed, nem lehet eröltetni)

Ha megfelelően tplálkozol mindent megkap tőled a babód!

A 16. hétig minden kialakul amiért a folsav felelős...

Én csináltattam Kombináltz tesztet a 13. héten, minden rendben volt és onnantól én nem szedtem a vitaminokat.

De saját döntésed!

Boldog babavárást

25 hetes kismama

2008. okt. 15. 13:59
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
Megoszlanak a vélemények a terhesvitaminokkal kapcsolatban.Én szedem,mert így biztosan tudom,hogy a bébi egészséges fejlődéséhez megfelelő arányban tartalmaz minden szükséges vitamint és ásványi anyagot,amit a táplálékkal nem biztos,hogy be tudok vinni a szervezetembe.Ha bio ételeket ehetnék,eszembe sem jutna terhesvitamint szedni.Akkor nyugodtan megehetnék annyi zöldséget-gyümölcsöt,halat,tejet stb.,amivel nem mérgezem magam és a gyerekemet és ellátom minden jóval,amire szüksége van.
2008. okt. 15. 14:00
 3/7 anonim ***** válasza:
74%

Szia

Hát nem tdom...persze a 12. hétig fontos míg kialakulnak azok a dolgok amihezz a legjobban kell. De ne felejtsd el hogy pénzből él a világ! A legtöbb vitamint azért eszik mert jó a reklámja.

Semmi nem ér többet a valódi ételnél!!!!

2008. okt. 15. 14:18
 4/7 anonim ***** válasza:
55%
Az utolsó válaszolóhoz csatlakozom! A zöldségben, gyümölcsben, fehérjékben benne van minden, ami kell. A vitaminok pedig a gyártóknak a leghasznosabbak. Persze vannak kivételek, amikor muszáj, de ha nincs semmi probléma, szerintem sem kell semmi szintetikus vitamin. Én sem szedek, csak folsavat, bár lehet, hogy ez sem kellene.
2008. okt. 15. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is csak folsavat szedtem, a 12. hétig. Most 23 hetes vagyok, és minden rendben. Szerintem is a terhesvitamin egy óriási biznisz. Elgondolkodtató, hogy a folsav alig kerül valamibe, a márkás vitaminok meg milyen drágák. Szerintem ez egyáltalán nem arányos! Nekem azt súgják az ösztöneim, hogy jobb a szükséges anyagokat természetes úton, élelmiszer által fedezni... de ki tudja... nem akarok senkit lebeszélni a terhesvitaminokról. Szerintem nyugodtan szedd, ha úgy érzed, megnyugtat, hogy ezáltal mindent megtettél a babádért.
2008. okt. 16. 09:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát ezt a kérdést is sokan sokféleképpen gondolják! Elsősorban neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél, illetve, hogy mennyire tudod megoldani, hogy változatosan és vitaminokban gazdag ételeket egyél. Pl. nálunk a férjem nem szereti a halat, én meg csak ritkán eszek és csak magamnak nem is vennék, vagy pl. gomba, azt sem szereti és én is csak évente 1szer, ha megkívánom. Szóval nem mindig eszek én sem olyan ételeket, amiket jó volna, mert nem szeretem, vagy egyszerüen úgy alakult, hogy nem esszük. És épp ezért jó szerintem a terhesvitamin. Sokféle vitaminra van szüksége a babónak, amikre mi talán nem is gondolunk, és ha azt elvonja tőlünk mi meg nem pótoljuk valahogy (mert épp nem szeretjük az olyan kajákat, amiben van), akkor ezzel tökéletesen megoldjuk!

És persze, hogy üzlet, de manapság mi nem az, de ettől még más dolgokat is megveszünk. Pl. drága ruhákat, tusfürdőket..., pedig az olcsókkal is épp úgyanazt érjük el, de mégis más van benne és ezért vagy azért megvesszük.

De ez tényleg csak egy vélemény, az én véleményem. Neked kell eldöntened ezeket a dolgokat!

2008. okt. 16. 09:44
 7/7 A kérdező kommentje:

Ha csak az anyagi oldalat nezzuk, akkor az nem erdekel. Kulfoldon elek. Eddig borozgaattam, ami most ugye elmarad. Ha a borra kiadtam a penzt, akkor szerintem a babam egeszseges fejlodesere is ki kell adni. Foleg, hogy 1 uveg bor kerul (itt) annyiba, mint 3 havi terhes vitamin. Igaz, a folsav olcsobb, de szerintem az elobb leirtak utan ez nem szamit.

Eleg egeszsegesen eszunk. (Sokkal egeszsegesebben mint az atlag ember szerintem) De a fene tudja, mi van a mai zoldsegekben, gyumolcsokben amit boltban veszunk, es ahogy valaki irta, ki tudja, mi marad ki az etrendunkbol. Es ugye mas az ido is itt, mint otthon, ami miatt messzirol nem kapok annyi D vitamint pl, mint azt a szervezetem 30 evig megszokta.

Ugyanakkor tul "doppingolni" sem szeretnem a babat, mert az sem jo.

Szoval nehez eldonteni, mit csinaljak.

De nagyon koszi a valaszokat.

2008. okt. 16. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!