A Párommal utolsó menstruációm óta (aug.20. ) védekezés nélkül szeretkezünk majdnem mindennap. Jelentősebb tünetet még nem érzek bár ilyen fehér és átlátszó folyásom hébe hoba van. Miért váratja magát a babánk? Milehet a baj?
Szerintem egyáltalán nem próbálkoztok rég óta. A párok többsége minimum 3 hónap után esik tehetbe.
Amúgy az sem jó, hogyha minden nap szeretkeztek. Mert előfordulhat, hogy mikor pont PÉ-d van, akkor új spermák kerülnek ki a herékből, amik lassabbak, nem érik el időben a petét. A legjobb az, ha 3 naponta vagytok együtt. Akkor a spermáknak is van idejük megérni.
Nekünk az első ciklus során sikerült, és csak annyit csináltam, hogy mértem a reggeli hőmet, mikor láttam, hogy fog jönni a PÉ, előtte való nap, utána való napban együtt voltunk, és babás is lettem.
Tényleg ne ess kétségbe, csak szeressétek egymást úgy, ahogyan kívánjátok. A két hónap még nagyon nem sok. Én hüvelygyűrűt használtam, mielőtt rátértünk a babakészítésre, hormontartalmú volt, de nagyon gyenge, még tisztulási időt sem javasolt a doki, azt mondta, hogy az első mentes hónapban összejöhet a baba. Első naptól mértem a hőmet, tényleg visszaállt minden, már az első ciklusban volt peteérésem, és utána is minden óramű pontosságú volt nálam, ennek ellenére az ötödik hónapban sikerült "csak". Azért használok idézőjelet, mert még így sem panaszkodhatunk, a doki 12 hónap eredménytelen próbálkozás után kezdett volna el kivizsgálni, ugyanis az alatt még teljesen normális, hogy nem jön a baba.
Igen, tudom, nehéz ezt tudomásul venni, az első hónapban én ezt el sem hittem, úgy voltam vele, hogy nekünk biztosan egyből sikerül, meg egyébként is olyan sokan teherbe esnek akaratlanul, balesetek miatt, ha mi dolgozunk rajta, egészségesek vagyunk, akkor tutira egyből menni fog. Hát nem ment. Csalódottak voltunk minden hónap végén. Minden reggel hőmérővel a számban ébredtem és a leggyakrabban használt file a számítógépünkön a hőgörbémet tartalmazó táblázat volt. Egyébként is aktív szexuális életünk volt, majd minden nap együtt voltunk és ezen mi nem is változtattunk.
A sok koncentrálás ellenére abban a hónapban jött össze a babó, amikor már nem is annyira foglalkoztunk a témával, rábíztuk a természetre. Elég mozgékony hónap volt, még a hőmérőzést is elfelejtettem, mert megvettük a tökéletes kiskutyát, amelyikről már másfél éve ábrándoztunk, a párom elutazott a nővérével négy napra (hónapok óta tervezték az utazást), én pedig vendégül láttam a legjobb barátnőmet azalatt az időszak alatt, ugyanis külföldön élek, a barátnőm pedig még soha nem járt nálunk. Tényleg mindenről szólt az az időszak, csak a babaprojektről nem. A négy nap távollét miatt viszont annyira hiányoztunk egymásnak, hogy az azt követő egy hétben naponta kétszer együtt voltunk, mert úgy esett jól. Akkor nem is figyeltem és nem is tudtam, hogy peteérésem volt... A lényeg, hogy hó végén már nem jött meg a mensim.
Hülyén hangzik, de utólag már azt mondom, hogy egyáltalán nem bánom, hogy így jött össze a baba és nem egyből. Szerintem határozottan jót tett a kapcsolatunknak az a négy eredménytelen hónap, amikor folyamatosan együtt reménykedtünk, majd együtt szomorkodtunk és ismét tartottuk egymásban a lelket. Így időnk is volt bőven átgondolni, hogy valóban akarjuk-e a babát, hol szeretnénk élni, min kell majd változtatni és még erősebb lett bennünk az elhatározás, hogy szülők akarunk lenni, felkészültünk rá lelkileg és anyagilag is. Az sem utolsó szempont, hogy közben a munkahelyem is lefixálódott, még mielőtt összejött a baba kaptam egy állandó szerződést az addigi ideiglenes helyet, ráadásul kétszer emeltek a fizumon. Jobban belegondolva, ha elsőre összejön, akkor simán elengedtek volna és kevésbé biztos körülmények közé érkezett volna a fiúnk.
Én azt gondolom, hogy nem véletlenül alakultak így a dolgok, ahogy, nem véletlenül kellett várnunk a babára, hanem Isten (vagy a sors, ki miben hisz) direkt adott nekünk egy kis időt és rendezgette el szépen az életünket.
Úgyhogy nem szabad kétségbe esni!
A hőmérőzést én is ajánlom, hogy megtudd van-e peteérésed és kb. mikor. Jó, ha megismered a tested, a ciklusod. Amíg ennyire az elején vagytok a próbálkozásnak szerintem egyáltalán ne foglalkozzatok azzal, hogy milyen gyakran szabad/kell szeretkezni, legyetek akkor együtt, amikor kívánjátok egymást, ne fojtsátok vissza magatokat emiatt és ne is emiatt erőltessétek a szexet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!