Kórházi csomagot mikor célszerű bepakolni? Miket kell beszereznem addig?
a biztonságkedvéért összepakoltam a 34.héten
nekem már 6 éve volt..
de a lényeg: neked 2 hálóing,nagy betét,tisztasági cucc,
a babának: ez kórház függő.van ahol adnak mindent.de ha nem akkor:pelus,popsitörlő,textil pelenka,1 kisruha amiben hazaviszed
a 32. héten érdemes. Két csomag kell : egy szülőszobai és egy kórházi. A szülőszobait a kórházban kell megérdeklődni, nálunk a szülőszoba ajtaján volt(papucs, törölköző, 1 szett babaruha, hálóing,váltás fehérnemű és vastag betét, wc papír + amire szükséged lehet a vajúdásnál - ásványvíz, szőlőculor, zokni, hajgumi stb.)
A kórháziba magadnak és a babának is csomagolsz. Magadnak vagy eldobható bugyi vagy olyan amit nem sajnálsz, inkontinencia betét, vastag szárnyas betét, melltartó betét, szoptatós melltartó, bimbóvédő krém, nedves wc papír, fertőtlenítő kendő a wc-hez, hálóing legalább 2 db, evőeszközök, pohár, konyharuha, folyékonyszappan, törölköző, papucs én még javasolnám az aranyér kenőcsöt is.Papirok, apa iratainak fénymásolata, az anyakönyvezéshez házassági vagy apasági nyilatkozat,tusfürdő, fogkrém, fogkefe, zacskó szennyesnek, zsebkendő, esetleg taxipénz.
A babának: ruhák (évszak függő -body rugdalozó, cérnakesztyű, kissapka) 1 csomag pelenka, popsitörlő,(általában popsikrémet meg fertőtlenítőt a köldökcsonkhoz adnak a kórházban, de én azért popsikrémet vinnék), ha apuka nem nagyon ért hozzá akkor a hazamenős ruha is, cumi, textil pelus, kis pléd.
Kb ennyi
Én már a 28.héttől kész voltam vele. Amit én vittem:
legalább 3 hálóing
nagy betétek
szoptatós melltartó
eldobható bugyi
nedves intim törlőkendő
WC papír/nedves WC papír
2 papucs (egy a szobába,egy tusoláshoz)
Köntös
2 Törölköző(sötét színű a legjobb)
Szüléshez ásványvíz(ajánlom a sportkupakost,fekve is könnyű inni belőle)
szőlőcukor
A babának:
Pelus
3 textilpelus
Popsitörlő
Kis pléd
Karmolókesztyű
Ez kórházfüggő, hogy hova mit kell bevinni. Leírom hogy mik vannak azon a listán amit én kaptam, hátha segít, biztos van átfedés (BP- Jahn Ferenc). De érdemes lenne abba a kórházban érdeklődni ahova majd szülni mész!
Anyukának:
Személyi, lakcímkártya, TAJ
Várandósgondozási könyv + terhesség alatt készült összes lelet
Házassági anyakönyvi kivonat / apasági nyilatkozat
Hálóing, ami a szoptatásnál is kényelmes
Szoptatós melltartó
Kényelmes fehérnemű (célszerű olyat is vinni amiért nem kár, kidobható)
Tisztálkodó szerek, törölköző
Evőeszköz, pohár, szalvéta, papírzsepi, WC papír
Babának:
Sapka
Egyszer használatos pelenka (kb 10db 3-5kg)
Textil pelenka 4-5 db
Popsikrém
2 csomag popsitörlő (egy csomag anyukának, egy csomag az újszülött osztályra)
Babatakaró, kis pléd
Mellkenőcs (Garmastan)
Szükség esetén bimbókiemelő
Babaruha csak a hazamenetelkor szükséges
Ha szoptatni szeretnél, vigyél be kézi mellszívót vagy mást!
Persze nem előírás de nálam pl ez okozott gondot, hogy nem indult be könnyen a tejem.. Amíg a kórházban voltunk, a fiam szinte csak aludt, nem igazán tudtam sokszor cicire tenni. Az alvás idő alatt simán tudtam volna stimulálni addig a cicim.. Legközelebb biztosan így csinálom, viszem magammal..
De ismétlem: nem előírás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!