Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek mi a véleménye a Down...

Kinek mi a véleménye a Down kór vizsgálatról? Hol csináltatták?

Figyelt kérdés
A védőnő és a nőgyógyász is ajánlja ezt a vizsgálatot, csak az a baj, hogy nem kerül kevés pénzbe, nem mindenki tudja megfizetni. Aki nem csináltatta meg ezt a díjköteles vizsgálatot, annak a 12. heti UH vizsgálaton mondtak vmit?
2017. máj. 8. 14:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%

kombinált tesztet a 12-14. héten csinálnak, ha erre gondolsz.

hát, én úgy voltam vele, akkor vállalok gyereket, ha nem okoz gondot kiadni 20.000 ft-ot mondjuk egy hasonló vizsgálatra...

2017. máj. 8. 14:41
 2/18 anonim ***** válasza:
Magánorvoshoz jártam és a rendelőjében csináltattam meg. Barátnőm nem csináltatta meg, nem mondtak semmit. Ajánlják a vizsgálatot, de te döntöd el, hogy szeretnéd e. Akár anyagi, akár elvi okokból nem akarod a vizsgálatot senkinek semmi köze hozzá.
2017. máj. 8. 14:43
 3/18 anonim ***** válasza:

A 12. heti uh vizsgálatot egy sima orvos fogja nézni, kb. hogy megvan-e keze lába, de nem egy olyan, akinek kifejezetten abban van gyakorlata, hogy kiszűrje a genetikai rendellenességeket is. És a kombinált nem is csak uh-ból áll. Ráadásul nem csak a downt nézi, hanem edwards-ot és patau-t is, amivel viszont nem csak simán egy beteg gyereked lesz, hanem egy életképtelen, aki esetleg él pár napot. De egy downos gyerek fejlesztése is sokba kerül, ráadásul még ha meg is tartanád, akkor sem árt legalább tudni róla, mert akkor felkészülhetsz lelkileg, nem a szülőszobán szembesülsz vele, hogy asszonyom, ön beteg gyereket szült, úristen jaj mi lesz most.

Aki ezt nem tudja megfizetni, az nem tudom mire vállal gyereket. Nem kötelező a rózsadombra menni negyvenvalahány ezerért, állami kórházban is megcsinálják feleannyi pénzért. Miből akartok gondoskodni róla, ha erre nincs?

2017. máj. 8. 14:51
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

mi nem csináltattuk meg, de a sima ultrahangon is megmérték a nyaki redőt.

amúgy mi nem a pénz miatt nem csináltuk, hanem azért, mert úgy is vállaltuk volna a babát, ha beteg. ha meg valami nagyon súlyos baja lenne, azt down-szűrés nélkül is észreveszik

2017. máj. 8. 15:28
 5/18 anonim ***** válasza:
46%
Az még hagyján, ha valaki nem akarja megcsinálni, mert mindegy neki az eredmény, de ilyet, hogy gyereket vállal és orvosi vizsgálatra neki nem telik.. Bakker!
2017. máj. 8. 15:30
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Első kettőnél nem volt,nem találtak gondot uh-n. Most a harmadiknál határ volt a redő, így elküldtem kombináltra,amugy 33 ezer. 12+6 on voltam uh-n,azz monták 13+6-ig lehet a kombináltat. Az arányt mutat csak gén rendellenességre.

Uh után 4 nappal a magánorvosnál derült ki ismételt uh-n,hogy nem 13+3,'hanem 14+4 vagyok ,a baba mérete mi azt a kombi már nem lehet. Maradt a nifty. 139.000 ft volt,merz csak a redőivel összefüggő dolgokat nézik meg.

És igen,nagyon sok tb-t fizetünk,de igénybe kb a vérvételt veszem csak. A doki mind pénz,meg a vip szoba is...

És nem mindenki csóró,aki ezt nem tudja kifizeti. Simán csak mondjunk ez lehet egy havi fizetésre a párnak majdnem,mert a teljes szűrés 181 ezer...

2017. máj. 8. 15:42
 7/18 anonim ***** válasza:

A 12. heti uh 100 beteg babából 70-et megtalál. (Tehát 30% esélyed van rá, hogy nem veszik észre, ez durván 1:3-hoz, szerintem ez nagyon sok!)

Ha kombinált tesztet csináltatsz, ami kb. 12000 Ft, az 100 beteg babából 90-et megtalál. Tehát 10%-ra csökken az esélye, hogy nem veszik észre a problémát. És ez a 12000 Ft szerintem igazán kibírható... sokkal kevesebbe kerül, mint egy életen át nevelni egy beteg babát, aki mellett dolgozni sem tudsz...

A PrenaTest és a Nifty az, ami igazán sokba kerül, 75000-től indulnak, 100-ból 99,9 beteg babát megtalálnak.

Ugyanezt tudja az amniocentézis, ami ingyenes, de 1-2%-ban vetéléssel jár.

2017. máj. 8. 15:43
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt írta, hogy nem Neki nem telik rá,hanem, hogy "nem mindenki tudja megfizetni"... Meg nyilván aki megtudja, az is a hatékonyság függvényében fogja eldönteni, hogy akarja-e. Gondolom érdeklődik előtte a kérdező.

Őszintén, én is szkeptikus vagyok, hogy ha annyira hatékony ez a vizsgálat és sok beteg babát ki lehet vele szűrni, akkor miért nem támogatott államilag? Hiszen ha az állam nem szűri ki, majd később neki kell kezelnie az emiatt megszületett beteg babákat, akkor rosszabbul jár, mintha most bevezetné ingyenesként és kötelező jelleggel a kombinált tesztet. (Mondjuk a pár éve elavultsága miatt eltörölt AFP vizsgálat helyére)

2017. máj. 8. 15:51
 9/18 anonim ***** válasza:

Inkább azt kell végiggondolni, ha kapsz egy arányszámot (mert ugye ez a teszt egyebet nem ad), akkor..?? Mert mondjuk 1:113-hoz, akkor hogyan tovább?

Mi nem csináltattunk semmi ilyesmit. Ha down baba lenne, megtartanánk. A többi rendellenességnek pedig kisebb az esélye,mint a vetélésnek a hasbaszúrásnál.

2017. máj. 8. 15:54
 10/18 anonim ***** válasza:
50%

A kombinált nem kerül szerintem sehol 12 ezerbe...

Mi az Istenhegyi által csináltattuk itt nálunk a magánorvosnál. Velük áll szerződésbe.

Amig a kombinált betesz egy arányt 33ezerért,addig a nifty 139 vagy 181 ezerért megmondja 99,9% al,hogy igen vagy nem. Ilyen szempontból örülök neki,hogy kicsúsztam belőle. Engem úgy megijesztettek az uh-n a 2,9-es redővel az sztk szerint 12+6,a magándoki szerint 14+0 napon,hogy én rettegek már egy hete ,hogy mi lesz az eredmény,és még több mint egy hét mire jön a vizsgálat papírja...

És nekünk nem mindegy,hogy down kóros-e,mert nem vállaljuk úgy,két meglévő lányunk,a sajátunk és a beteg gyerek életét se tesszük tönkre. Pedig abortusz ellenes vagyok alapvetöen,de most 5ember életét kell szema előtt tartanunk a döntésnél.

2017. máj. 8. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!