Aki lecsúszott a Down-kór szűrő vizsgálatról (Nyaki redő) később, vagy akár a 4D-s ultrahangon is látszana, ha beteg lenne? Vagy milyen vizsgálatot lehet utólag csinálni ennek szűrésére.
Figyelt kérdés
21 hetes vagyok. Eddig minden vizsgálat jó, kivétel a 12. heti, mert az elmaradt... Viszont engem nagyon zavar... a 18. heti genetikai UH-n is mindent renben találtak.2016. ápr. 7. 19:01
1/8 anonim válasza:
Úgy próbállak nyugtatni, hogy volt amnióm! :) Szerintem (de tényleg csak szerintem), ha lett volna bármi eltérés, akkor azt a 18. hetin is látták volna. Bár ugye egy uh sem 100%-os. Nekem egyiken sem láttak eltérést, de mivel nem lett annyira jó a kombináltam, megcsináltattam. Negatív lett, a baba azóta meg lett, egészséges. Szóval én azt mondom,hogy ha nagyon nyugtalan vagy, menj el egy magán genetikai uh-ra, de valószínűleg nem lesz gond.
2/8 anonim válasza:
Ha bármi gyanús lett volna, a 18. hetesen látták volna, és küldtek volna tovább. Nekem volt kombinált tesztem, aminek jó lett az eredménye, de a genetikai uh-n találtak olyat, ami utalhatott down-kórra. Így elküldtek genetikai tanácsadásra, ahol javasolták a cvs-t. A kombinált teszt eredménye senkit nem érdekelt, mivel az csak egy kockázatbecslés. Szóval ne aggódj. Ha gond lenne, azt észrevették volna.
3/8 anonim válasza:
Jajj, a 2. vagyok, most látom, a nyaki redőről csúsztál le. Szerintem akkor is látták volna, ha valami nem stimmel.
4/8 anonim válasza:
Szerintem is látták volna ha gond lenne. De ha az megnyugtat elmehetsz magánba egy vizsgálatra.
5/8 anonim válasza:
A genetikai uh-n a bajok 2/3-át tudják csak kiszűrni, szóval 1/3 még ott van. De felesleges emiatt most már aggódnod, lemaradtál, nyilván nem a saját hibádból történt. Viszont orvost váltanék, mert egyértelmű, hogy hibázott, amiért lebeszélt róla, vagy nem szólt neked, hogy kell a vizsgálat, a védőnő szintén, de őt nem lehet leváltani.
6/8 A kérdező kommentje:
Hát félig az én hibám, mert elvileg nekem szóltak, hogy adtak időpontot, én viszont erre nem emlékszem... És amikor legközelebb mentem, akkor mondták, hogy ezt már nem tudják megcsinálni, csak 12, max 14 hetesen.
Keddre kaptam időpontot 4D-s UH-ra, mert mikor utoljára voltam a (genetikai) Uh-n akkor nem tudták megmondani a nemét, keresztbe volt a lába :)
Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok. :)
2016. ápr. 7. 21:32
7/8 anonim válasza:
Ja értem, amúgy neten rá tudsz guglizni a hivatalos protokollra, így tudsz magadért és a magzat épségéért tenni is valamit, a kiskönyved 13. oldalán is fel vannak sorolva amúgy az ajánlott vizsgálatok. Gondolom, az van már.:)
8/8 A kérdező kommentje:
Már van kiskönyvem, de akkor még nem volt. Így már legalább tudom, mikor hova kell mennem.
2016. ápr. 7. 22:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!