Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikortól számoljuk, hogy...

Mikortól számoljuk, hogy mennyit a hízás? Mert ugye nem mindegy, hogy valaki 8 hetesen, vagy 12 hetesen megy először védőnőhöz? !

Figyelt kérdés
2008. okt. 14. 09:10
 1/6 anonim ***** válasza:
18%
Zagyva a kérdés!
2008. okt. 14. 09:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség tényétől.
2008. okt. 14. 09:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 9 hetesen került a kiskönyvembe az első bejegyzés, és szerintem innen szokta nézni a védőnő. Nincs amúgy túl nagy jelentősége, mert az első hetekben azért nem jellemző az óriási súlyváltozás. Én pl. a 16. héttől kezdtem el lassan(?...) gyarapodni.

Miért kérdezed - Te olyan sokat híztál az elején?

2008. okt. 14. 10:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha tisztában vagy azzal, hogy mennyi volt a súlyod a védőnői mérés előtt, közvetlenül teherbeeséskor, akkor számold onnan, ha nem tudod, akkor így is úgyis csak a védőnősre tudsz támaszkodni.

Egyébként ha arra vagy kíváncsi, hogy a védőnő és az orvos mikortól számolja, akkor az első méréstől, legalábbis én 10 hetesen voltam és az a súly került bele a könyvembe, amit akkor mértek, baromira nem érdekelte a védőnőt, hogy mennyi voltam hat héttel korábban, amikor kiderült a terhesség.

És igen, ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy kit mikor mérnek le és ki mikor megy a védőnőhöz, azért ennyire ne rágjuk már a küszöböt a terhességi súlynövekedéssel kapcsolatban, hogy már az is bele legyen kalkulálva, hogy kit mikor mázsáltak először...

Egyébként sem kellene foglalkozni ennyit ezzel a témával.

Gondolom te arra gondoltál, hogy igazságtalan egységesen kijelenteni, hogy 10-14 kg hízás megengedett, hiszen akár egy hónap is eltelhet a kiinduló adat mérése között. Lehet, hogy igazságtalan, de attól meg már most áll a hátamon a szőr, hogy még komplikálnák ezt azzal, hogy akit 8 hetesen mértek, az hízhat 10-14 kilót, akit 10 hetesen az csak 9-13 kilót, akit pedig 12 hetesen, azzal már 8-12 kiló felett üvölteni kell...

Bár amennyit mostanában rágódnak ezen a témán nem tartom kizártnak, hogy egy-két éven belül beszigorítanak és már ez alapján fogja a védőnő terrorizálni a kismamákat...

2008. okt. 14. 11:10
 5/6 anonim ***** válasza:
A 4. választ faliújságra kellene rakni,teljesen 1et értek,a szívemből szóltál :))
2008. okt. 14. 11:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem eddig mindkét terhességem úgy indult, hogy a mérleg 5 kg-val többet mutatott, de ez rajtam nem látszott, a ruháim ugyanúgy jók voltak rám. Viszont mire eljutottam a védőnőhöz már betöltöttem a 12. hetet, így addigra már 7 kg-val voltam több. A kiskönyv szerint tehát a terhesség végére 13 kg-t híztam, amúgy 20-at, de ezt mondtam is a dokomnál, mert pl. császármetszés vagy epidurális érzéstelenítés esetében fontos lehet a hatóanyag mennyisége miatt.
2008. okt. 16. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!