35 hét körüli kismamák hogy vagytok?
Hogy bírjátok ezt a bolond időjárást? Engem nagyon kikészít!
Megvettetek már mindent? Első baba?
Ha van kedvetek meséljetek! :)
35 hkm
Első baba
Kiságy, babakocsi...ilyenek még nincsenek. Remélhetőleg jövő hétvégén sikerül beszerezni őket.
Szakad le a hasam úgy érzem. Egyik szobából a másikba átmenni is kihívást jelent...kb egy maratonfutással egyenértékű.
Ajjaj...hát nem irigyellek pihenés szempontjából.
Megkérdezhetem hogyan szültél? Picit kezdek félni tudatalatt és érdekelnek mások élményei is ezzel kapcsolatban.
Gyerekek kivel fognak maradni míg kórházban lesztek a picivel? S utána? Hogy lehet azt megoldani, hogy a nagyobbak pl ne zajongjanak amikor a pici aludna...vagy épp h ne ébredjenek fel a nagyobban ha a pici sír éjjel s nehezen nyugszik meg?
Mindkét gyermekem császáros volt. A lányom 42. héten indítás után sem akart kibújni. :)
A kisfiam már meredekebb eset volt. 33hét 5 naposan levált a lepény, sürgősségi császár. Hála az égnek semmi baja, makk egészséges! :)
Most ezek miatt az előzmények miatt lesz programozott császárom elvileg 39 hetesen. :)
Remélem, hogy minden rendben lesz és csak annyi időt leszünk kórházban amennyit kell. Segítségem majd édesanyám lesz azokban a napokban (aki jelenleg is itt van, de a háztartási dolgokat végzi, mert semmit sem csinálhatok! A két gyerek ellátása az enyém, illetve délután, este a férjem átveszi. :) ). Meg a császár miatt itt marad még 1-2 hetet segíteni, amíg újra bírok normálisan mozogni. :D
Azt megoldani nem lehet, hogy a nagyobb, nagyobbak csendben maradjanak. :D De pl a kisfiam kezdettől fogva szokva van a zajhoz, így nem zavarja a nővére hangoskodása alvás közben. És fordítva is igaz. 2,5 év alatt egyetlen egyszer fordult elő, hogy a nagylányom felébredt a fiamra. :) Kisebb korában ő is szoktatva volt a zajhoz. Egyik gyereknél sem voltunk síri csendben mikor aludtak. Jó nem azt mondom hogy hangversenyt tartottunk, de pl simán tovább alszanak, ha mosogatás közben leejtek egy zománcozott fedőt! :D :D :D
Ami nagyon nehéz volt nekem, az az iskolai beszoktatás és a tanulás megszervezése. Egy év halasztással kezdte a lányom az iskolát szeptemberben. És hát akkor a kisfiam ugye már a kettőhöz közelített, férjem még 4 műszakban dolgozott, sokszor nem volt itthon (vagy éppen az egyetemen volt). És a fiam nem igazán nézte jó szemmel, hogy ott ültem Tesóval az asztalnál és neki meg egyedül kéne játszani! :D Na ebből oltári hisztik voltak. Sokszor már a hajamat téptem, de szerencsére belerázódtunk és még a lányom is a legjobb tanulók között van! :)
Az lemaradt, hogy a kisfiam egy áldott jó alvó, soha nem volt éjszakázás vele, mindig azonnal visszaaludt ha felébredt.
A lányom volt olyan hogy sose aludt, se éjjel se nappal. Sokat sírt, hasfájós volt, nyugtalan... De ugye neki akkor nem volt testvére, akit zavarjon.
Hogy most mi lesz? Nem tudom! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!