Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tanácstalan vagyok! Baj, ha...

Tanácstalan vagyok! Baj, ha nem érzem minden nap a babát?

Figyelt kérdés

15 hét végén kezdtem el érezni a mozgását, ami elég sok felé volt pl simogatás, bökés, csiklandozás. Most 18 hetes vagyok és ez lesz az 5. nap, hogy semmit nem érzek, eddig rendszeres volt, majdnem minden nap éreztem. A védőnő szerint nem gond, hogy nem érzem,,mert sok a hely meg első baba és ráadásul mellső falon tapadt meg. Másnál is előfordult ilyen?

Kezdek aggódni.

2017. ápr. 19. 08:40
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem baj, eleve ilyenkor a legtobben meg nem is erzik, 20. het korul szoktak.

A 25-38. het korul baj, ha nem erzed minden nap.

2017. ápr. 19. 08:48
 2/9 anonim ***** válasza:

* 25-28. heten kell minden nap erezni.

Tehat meg ket honap.

2017. ápr. 19. 08:49
 3/9 A kérdező kommentje:
Akkor nem probléma, ha pl egy hétig nem érzem?
2017. ápr. 19. 08:50
 4/9 anonim ***** válasza:

18 hetesen egyaltalan nem. Mondom, a legtobben ilyenkor meg egyaltalan nem is ereztek egyszer sem. 20. het korul szokasoso NEHA erezni. 25-28. hettol kell minden nap.

A tied meg nagyon nagyon pici, rengeteg helye van.

Kivetelesen nem mondott ostobasagot a vedono.

2017. ápr. 19. 09:03
 5/9 anonim ***** válasza:

Én a 18. héten még egyáltalán nem éreztem, hogy mozog, csak ébredéskor a hasamon volt egy kis dudor, onnan tudtam, hogy biztos mozog, hogy egy idő után eltűnt. De érezni nem éreztem. Nekem is mellső fali a méhlepény.

Szóval elvileg nem kell érezni, de magamból kiindulva 5 nap után én már nagyon ideges lennék. A helyedben felhívnám a védőnőt, hogy mikor mehetnék oda, hogy szívhangot hallgasson. Ha az megvan, akkor minden oké. Ha nem találja, rohannék a dokihoz.

2017. ápr. 19. 09:08
 6/9 A kérdező kommentje:
Tegnap voltam nála, nem hallgat szív hangot csak a 20. hét után. Azt mondta ne legyek ideges, de nyilván az vagyok, mert érdekes, hogy eddig mindig most meg semmi. Bár most érzek vmit. Mintha az izom összehúzodna és abban az összehúzott állapotban menne arrébb picit. Nem tudom, hogy ez a baba lehet-e. Elég bizonytalan érzés.
2017. ápr. 19. 09:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem második babám és szintén volt olyan, hogy 17-18 hetesen napokig nem éreztem. Majd 19 hetesen néha nagyon enyhén az egyik oldalamon, a másik oldalt meg határozottan éreztem már, szerintem ott tapadt a lepény, ahol sokáig nem is éreztem. Na ezzel csak azt akartam, hogy a mellső fali lepény akkor is befolyásoló tényező, ha már érzed a babát. A lepény felfoghatja a mozgást, ha pont arrafele rugdos, ugye helyezkedés függő.
2017. ápr. 19. 09:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat!
2017. ápr. 19. 10:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem sokat segített az itthon használható szívhangfigyelő, ha nem éreztem a babát mindig gyorsan meghallgattam. Esetleg ha anyagilag nem okoz problémát szerezz be egyet és nem kell majd idegeskedned napokig. :) 5.000 forinttól már vannak használtan, én is használtan vásároltam.
2017. ápr. 19. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!