Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hetes terhes vagyok, torokfá...

6 hetes terhes vagyok, torokfájás-megfázás kínoz! A háziorvosom Semicillin-t írt fel, nem árt az éppen fejlődésben lévő babának egy ilyen antibiotikum?

Figyelt kérdés
A megfázásom egyébként nem annyira durva,inkább a torkom fáj, ha lehet inkább homeopátiás szerekkel kezelném magam, párom is azt mondta hogy ne szedjem be a semicillint. De azt se akarom hogy a babának az én betegségemtől legyen baja, volt már valaki hasonló helyzetben??
2008. okt. 13. 15:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

A Semicillin egy a penicillinek családjába tartozó antibiotikum. Nagyon gyenge, ha szabad így fogalmazni. Az újszülött babáknak, ha szükséges, is ezt adják. Eddig nem írtak le róla semmilyen olyan hatást, ami bármilyen kockázatot jelentene. Persze ez soha sem jelenthet 100%-os biztonságot,de mondjuk 99,9%-ot igen. Nagyobb kockázatot jelent, ha belázasodsz. Az első trimeszterben könnyen okozhat vetélést a magas láz. Az orvosod valószínű megelőzés miatt írta fel, mert meg szeretné akadályozni a betegség súlyosbodását. Azt, hogy vírusos, vagy bakteriális e a fertőzés ebből nem tudom , de a vírusos fertőzések legnagyobb része (80%) átmegy bakteriálisba, amit nagyon jól meg lehet előzni egy ilyen antibiotikummal.

A döntés viszont a Tiéd. Te döntöd el mit szedsz be, és mit nem. Az orvos nem feltétlenül akar rosszat Neked és a babádnak. És terheseknek elsőként,és biztonsággal adható antibiotikum a Semicillin, vagy más penicillin származék.

A babádnak a láztól lehet sokkal nagyobb baja, mint a gyógyszertől.

2008. okt. 13. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!