A babám mindkét veséjében nagyfokú tágulat van (19x20mm és 22x13mm). Valakinél voltak ilyen eredmények? Szellemi problémával összefüggésbe hozható? Mi lett a babóval? Kellett műteni? 26 h km
Én is úgy hallottam, hogy ezek elmúlnak, illetve hogy felmerül ilyenkor a Down-kór gyanúja.
Ha a te esetedben is felmerült, csináltass Prenatestet, 6 munkanap alatt megtudod, mi van, és nem kell tovább rettegned.
Az én babámnak is volt magzatkent, és most is fennáll, most 2 hónapos.
Nálunk a 32 héten kezdődött. Folyamatos heti uh,végül a magzatvíz mennyisége vészesen alacsony lett, így a 36 héten császármetszéssel született meg. Nála elzáródott végül a húgycső, ezért nem ürült a vizelet.
A születés után spontán beindult a vizelete. Kiderült, hogy a hugycsőben egy szűkület volt, ezt műtéttel eltávolították 3 hetes korában. Apró műtét volt, laporoszkópiás, összesen 2 éjszakát kellett a kórházban tölteni.
Azóta voltunk kontrollon, 3 havonta szükséges, minden rendben.
A tágulat nem fog eltünni, majd hozzá nő a gyerek. A lényeg, hogy a vese funkciók rendben legyenek.
Az a fontos, hogy követik az eltérést, így be tudnak avatkozni, ha kell. Ne aggódj ezen nagyon, elég gyakori eltérés ez! Az jó, hogy a genetika nem talált genetikai hibát.
Nálunk is ez volt egyébként, minden összejött ezzel a babával,szinte nem volt olyan uh, ahol azt hallottam volna, hogy minden rendben. Viszont mindent meg tudtak születés után oldani. Ahogy a nőgyógyász mondta nekem, ne aggódjak, majd idekint megszereljük!😀 Így is lett! Most úgy tűnik, minden eltérésből maradandó károsodás nélkül ki fogunk jönni.
Fel a fejjel!
Előző vagyok
Nekem azt mondta a nefrologus, hogy a tágulat 6 mm-nel kezdődik, addig normális a vesemedence mérete.
Utolsó, a 3 mm alatta van, a 8 mm meg alig több.
Nálunk is van agyi ciszta is a homlokkebenyben, mind a kettőben, néhány mm. Szintén azt mondtak, fel fog szívódik.
És genetikailag rendben van a gyerek, volt cvs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!