Szeretném ha leírnátok a tapasztalataitokat kinél diagnosztizáltak várandósan magzati vesemedence tágulatot (pyelectasiát)?
Hát nekem a fiamnál újszülött korban vették észre... És épp a határon volt a mérete.
Ami gond lehetett volna a fogékonyság a húgyúti fertőzésre... Ezért fél évente jártunk hasi uh-ra és vizelet vizsgálatra.
Egyszer aztán másik orvos volt, aki kijelentette, ezzel felesleges volt jártunk idáig is. Ez nem probléma...
Így azóta nem járunk. Szerencsére ilyen jellegű problémánk se volt.
Kívánom a legjobbakat!
Köszönöm a válaszokat. Tudnátok értékeket írni?
Nekem mondták az orvosok,hogy még magzati korban leállhatnak a vesék :(
32 hetes vagyok. A héten voltam uh -n, ott az egyik vese tágulata 6,8 mm volt, éppen határérték.
Két hét múlva kell újra mennem, hogy megnézze a doki, mi újság.
Nekem azt mondta, ha marad a tagulat, vagy nő, akkor hamarabb meg kell szülnöm a babát. Valószínűleg el van zarodva a húgycső, ez okozza a tagulatot. Ilyenkor meg kell szüntetni az elzáródást, mert károsodhat a vese.
Azt is mondta, hogy nálam ennek kicsi az esélye, mert akkor már hamarabb látni lehetett volna az elváltozást.
Jó lenne, ha a dokik pontosan informálnának téged a lehetőségekről és a veszélyekről.
Fiamnak jobb oldali tágulata van.
A 18 hetes uh-n mértek neki először 7 mm-t, nem született meg ezért hamarabb, csak gyakrabban volt ellenőrző uh a terhességem alatt. Amikor megszületett, akkor 18 mm volt a tágulat.
Eleinte 3 havonta kellett menni uh-ra, meg vizeletvizsgálatra, azt mondta az orvos, hogy ha a kéreg sérül, akkor van baj, addig a gyakori ellenőrzésen kívül más teendőt nem igényel, most 2,5 éves, perpill 14 mm a tágulat, már csak fél év múlvára hívott vissza az orvos.
Hugyúti fertőzése hála ég még nem volt, eddig semmilyen problémát nem okozott (koppkopp)
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Nekünk azt mondták csökkenni már nem fog, az aggaszt nagyon, hogy mindkettő elég gyorsan nő :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!