Nyaki redő 4mm, mértek valakinél, illetve a babajánál
hasonló értéket?
Figyelt kérdés
13 hetes vagyok és ma voltam genetikai ultrahangon, ezt ezt az eredményt kaptuk, nagyon elvagyok keseredve, nagyon akarjuk a babát, persze egészségesen.. Lehetséges, hogy egy igen neves intézményben, jó minőségű géppel, rossz legyen az eredmény? Nem az orvosra mondom, hogy rosszul mérte, hanem hogy talán a baba nem úgy feküdt vagy árnyék vagy bármi ami félrevezeti az eredményt.. Volta már valaki aki így járt, második vizsgálat esetleg más mutatott?
Én Prenatest-re mennék a helyedben inkább, mint egy másik UH-ra. Annak 6 nap múlva biztos eredménye van.
Azért nem tuti, hogy baj van; de mindenképpen utána kell járni. Ismerősömnek is majdnem 4mm volt. Ők a huszonvalahányadik hétig vártak az amnio eredményére, kétségek között. Végül egészséges kisfiuk lett.
2017. ápr. 3. 19:13
2/8 anonim válasza:
Szerintem az eredmény valószínűleg jó. Tehát a valóságot mérik. Viszont ez még egyáltalán nem biztos, hogy Down kórt takar. Gondolom orrcsontot látták. Még 14 hetesen tudsz kombinált tesztet csináltatni és annak függvényében/vagy mellett akár magzatvíz mintavételt is, hogy biztosat tudj. Ezek a szűrések tévedhetnek egészséges és beteg baba esetében. De úgy határozzák meg a kritériumokat, hogy sokkal többször szűrnek ki egészségeseket, akikről a következő körben kiderül, hogy minden rendben van, mint fordítva.
2017. ápr. 3. 19:18
3/8 A kérdező kommentje:
Menni fogok magzatvíz vizsgálatra, tudom, hogy az legbiztosab. Egyébként minden más a babával rendben volt.. Reménykedni tudok, hogy minden rendbe lesz..:'(
2017. ápr. 3. 19:33
4/8 anonim válasza:
Mondjuk kicsit később mentél uh-ra, mint szokás. Azt tudni kell, hogy a tarkóredő nő együtt a babával. Tehát valószínűleg 12 hetesen még valamivel kevesebbet mértek volna.
2017. ápr. 3. 19:51
5/8 A kérdező kommentje:
Egyébként érdekes amit mondasz, mert mi van akkor, ha 12 héten megyek, akkor nyilván kisebb, vagy akár a normál értéken belül van..
2017. ápr. 3. 20:19
6/8 anonim válasza:
A genetikai uh-t 12-14 hét között lehet elvégezni, és a legideálisabb a középidő, vagyis a 13.hét. Jókor ment a vizsgálatra a kérdező.
Drukkolok, hogy minden rendben legyen! 11+5 hkm
2017. ápr. 3. 20:41
7/8 anonim válasza:
A kombinált teszt totál felesleges (jól gondolja a kérdező), egyrészt csak egy arány, másrészt a rossz tarkóredő miatt eleve rossz lenne az eredmény.
A Prenatest 99,9%-os és gyorsabban ad eredményt, mint az amniocentézik. És persze kockázatmentes.
2017. ápr. 3. 20:55
8/8 anonim válasza:
Szia!
Nekünk 4,3-at mért a legjobb géndiagnoszta. (De azért még máshol is megnézettük, szintén 4,3 lett.)
Amnióra küldtek, 4 hét után kaptuk meg a negatív eredményt.
18. héten spec szív uh, szintén negatív.
Ma már 3,5 éves gyönyörű, egészséges kislányka. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!