Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért híztam már ilyen sokat?...

Miért híztam már ilyen sokat? Ti mennyit híztatok a 28. hétig?

Figyelt kérdés

Az elején még szinte semmit nem híztam. Ha jól emlékszem, akkor a 20. hétig csak 3 kg plusszom volt. Mára meg már plusz 10 kg van rajtam (az előző 3kg-ot hozzászámoltam)

Nem eszek többet. Emésztésem meg a terhességem előtt rossz volt, ma minden nap tudok menni wc-re, sőt van, hogy kétszer. Akkor hogy tudtam ennyit felszedni?

2010. máj. 12. 17:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Szinte ugyanígy vagyok, éppen ma tettem fel ezzel kapcsolatosan egy kérdést. 29 hetes vagyok, a 20. hétig 3 kg-ot híztam, erre most megszaladt, és már 8,5 kg-nál tartok. Az orvosom azt mondta, hogy ez a 24-26 hét táján jellemző, hogy megugrik a súly, oda kell figyelni. De akkor miért utólag mondja? Engem már diétára is fogott. :(

És én sem vettem észre, hogy többet ennék, vagy mást, mint eddig. Még csak kívánoós sem vagyok.

2010. máj. 12. 18:01
 2/12 anonim ***** válasza:
50%
* kívánós, bocs
2010. máj. 12. 18:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Ez elég borzasztó, mi lesz így velem a végéig? Így is túlsúllyal kezdtem... Na majd csak eltelik már ez a pár hét, és utána elkezdek valami fogyókúrát...remélem azért már nem túl sok szalad fel. Azt nem kérdezted meg tőle, kedves első válaszoló (a dokitól), hogy van e még ilyen ugrás?
2010. máj. 12. 18:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondott az orvos semmit, ami később várható, viszont a terheskönyv a következőt írja:

A kismama az első időszakban a terhességi súlygyarapodása negyedét, a 20. és 30. hét között a felét, a 38. hétig pedig a másik negyedét szedi föl (38 hét után jellemzően már nem hízik az anya). Ezt számítva mi még mindig jók vagyunk, mert én híztam a 20. hétig 3 kg-ot, akkor most ezek szerint a 30. hétig még + 6 kg a jó (ami összesen 9 kg), majd utána még +3 kg, így 12 kg lesz a vége. Én túlzásnak érzem, hogy miért kell most nekem diétáznom, nem fogom pont most éheztetni magam.

2010. máj. 12. 18:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor remélem tudom még tartani magam a 30. hétig:D akkor annyira nem borzasztó. Köszi a választ. Jó, hogy leírtad, mi áll a kiskönyvben, mert nekem olyan nincs. Külföldön élek, és itt nagy könyv van:D De ilyen infók nincsenek benne.
2010. máj. 12. 18:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Ajjaj akkor én mit mondjak? 31 hetes vagyok és 19 kilónál tartok:( Egyáltalán nem eszem többet mint a terhesség előtt, csak a rengeteg mozgás hiányzik.
2010. máj. 12. 18:38
 7/12 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segíthettem, és hogy tudod, hogy nem csak te jársz ilyen cipőben! Megmondom őszintén, hogy amíg a vérnyomásom - cukrom rendben van, és nincs fehérje a vizeletemben, addig nem fogok különösebben törődni vele. Nem most fogok éhezni. Az orvos még annyit mondott, hogy ha éhes vagyok, inkább igyak, hát köszi! A terheskönyv azt is írja amúgy (csak hogy vigasztaljam magunkat), hogy többet árt a babának a koplalás, mint az a néhány plusz kiló. Sok boldogságot kívánok Neked a babához, és jó egészséget!
2010. máj. 12. 18:39
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi viszont! Egyébként én se törődök annyira azzal, hogy ne egyek csokit, amikor megkívánom, vagy ilyesmi, és egyetértek azzal, hogy nehogy már most éhezzek. Nem eszek én se többet annál, amit szoktam, nem eszem két személyre:D

Aki így hízik sokat, annak szerintem nem kell szégyenkeznie, nem tehet róla. Hallottam már olyat is, hogy marha sokat felszedett valaki, mégis úgy olvadt le róla, mint a vaj, és hallottam olyat is, aki csak 12-t hízott, mégis a szülés után rajta maradt 6-7 kiló, és több, mint egy évig nem tudott tőle szabadulni.

2010. máj. 12. 19:18
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez úgy működik,hogy a 20-24. hétig van általában csak 2-4 kg-ot híznak a kismamák,majd,mert nő a pici,eddig csak csont és bőr volt,zsírszövet nem,így hízik a mama is:)Amúgy a 20. héttől mindenki hirtelen sokkel többet mutat a mérleg. Ez tök normális. A terhesség utolsó hónapjának elején még lehet,hogy 80 kg-ot mér a védőnő,a végén meg csak 78-at. Ez sem ritka:)
2010. máj. 12. 21:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez teljesen normális!!!!!!! Én most vagyok 31 hetes +14 kg.. ez van, nem tudok mit tenni. A te súlyod pedig tökéletes, mert van egy "teljesen átlag kismamikra" tervezett táblázatom, ami a te terhességi időszakodra pont ezt a súlyt írja. Voltam egy szülésfelkészítőn, ahol a dokibácsi csak annyit mondott, hogy szerinte a +20 kg is teljesen normális a terhesség alatt. Mindenki más, minden kismami más, és ugyan nekem is kell állandó megerősítés, hogy ez amit eddig felszedtem nem sok, de másoknak könnyebben mondom, hogy akármennyit hízol, akárhogy érzed magad a családod, párod szemében te leszel a legszebb kismami a világon:)))

Szülés után úgyis jön a "kemény meló", akkor úgy megy le majd minden +kg, mintha soha ott sem lett volna:)))

2010. máj. 12. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!