23 hetes terhes vagyok, ellátnátok pár tanáccsal? Melyek a fontos vitaminok félidő után?
En ezeket szedem:
Vitafer szirup (vas)
Magnerot (magnezium)
C+D vitamin ragotabletta (2-3 naponta 1)
Ca pezsgotabi (heti 1-2)
20hkm
Nekem a háziorvos írt fel vasat, és D vitamint receptre. ( sokkal olcsóbb, mintha máshol vennéd) / Neo-Ferro-Folgammát, + VITAMIN D3 3000 NE BIOEXTRA vitamint/
Vérkép alapján alacsony a vasam, mint a legtöbb kismamának, ezért 2*1-et szedek reggel, és este C vitaminnal, mert úgy jobban felszívódik.
1-1-1 db Terhesvitamint Omega3-al és D-vitamint délben veszem be, ebéd után.
Magnéziumot csak görcsök esetén. ( nem vassal együtt!!!)
Vasból, és D-vitaminból én háziorvos által felírtat használok. ( olcsóbb, és másrészről a patikákban kapható vasaknak túl alacsony a vastartalma, csak az orvost tud felírni,olyat, amiben elég van) A vérképed milyen lett a 12. héten?
Ha mindenképpen ragaszkodsz a gyógyszertárihoz, akkor biztos tudnak segíteni :)
Amíg nem voltam terhes, addig én ezt szedtem: [link] ár/érték arányban tökéletes.
A vasat 1000mg-os C-vitaminnal veszem be :)
Leírom, hogy mit használok én jelenleg:
Vas: háziorvos, receptre: NEO-FERRO-FOLGAMMA 114 mg VAS/0,8 mg folsav : [link]
Omega3: [link]
D vitamin: háziorvos, receptre Vitamin D3 3000 NE Bioextra lágy kapszula [link]
Magnézium: nem rendszeresen, szükség esetén. A vas és a magnézium bevétele között két óra el kell teljen. Magnosolv [link] vagy [link]
D vitamin nagyon fontos terhesség előtt is, ősztől-tavaszig, VISZONT várandósoknak végig ajánlják, évszaktól függetlenül.
( Nem receptes: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!