Mit mondjak a magánorvosnak, ha először megyek hozzá?
Figyelt kérdés
16 hetes terhes vagyok, és ahhoz a dokihoz mennék magánrendelésre, akihez eddig a kórházba jártam. Tudom, hogy úgy illik, itt legalábbis ez így van, hogy előbb-utóbb az ember már nem a kórházban keresi meg, hanem a magánrendelésén. Csakhogy milyen ürüggyel menjek? Hála Istennek, minden rendben van velünk, a védőnő pedig folyton elküld, ahova kell, vérvételre, genetikai UH-ra, stb., tehát nem látom okát, miért mennék nőgyógyászhoz. Egyáltalán mikor menjek? És mit mondjak, miért jöttem?2010. máj. 11. 13:27
1/4 anonim válasza:
szia, figyu, a terhesgondozást (fizikailag), nőgyógyász végzi, nem a védőnő. Az orvos mondja meg mikor és milyen vizsgálat kell, illetve ő vizsgál meg téged is. Mindenképp keresd fel mielőbb és mondd hogy terhesgondozásra jöttél. Onnantól ő már mondja mi a teendő
2/4 anonim válasza:
Afp-hez levették a vért? (már ha van még ilyen nálatok, mert van, ahol már nem csinálják) Ugyanis annak az eredménye a 18. hét körül megjön, azzal kell menni a dokihoz, legalábbis nálunk. Így nem nagyon kell magyaráznod a dokinak. Mész, hogy itt a papír és hogy 18 hetes vagy.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor ezt fogom csinálni, hogy az AFP-vel már hozzá megyek. Csak furcsa ez nekem továbbra is, hogy a védőnő a világon mindent számon tart, mindenhová elküld, a beutalókat is ő írja, így nem nagyon érzem szükségét az orvosnak, csak ha vmi gubanc lenne.
De megyek, és ez jó ürügy is lesz. :-)
2010. máj. 11. 14:53
4/4 anonim válasza:
azt hogy mindent nyilvántart, azt megértem, na de ilyet még nem is hallottam, hogy beutalót ir. Azt csak orvos teheti, nem? A leleteidet is orvosnak kell értékelnie, nem a védőnőnek. És ha vkinél vmi probléma merül fel a terhességgel, pl kinyilik a méhszáj? azt a védőnő hogy veszi észre? hiszen ezért vizsgál a nődoki havonta és ellenőrzi a méhszáj zártságát. érdekes....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!