Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Inzulin rezisztenciával estem...

Inzulin rezisztenciával estem teherbe kezelés nélkül, nem lehet baja a babámnak?

Figyelt kérdés
Több éve kiderült, hogy PCOS-s, és inzulin rezisztens vagyok, rendszertelen menzesszel. Sokáig hiába is vártunk babára. Mikor kiderült, gyógyszert szedtem, komoly diétába kezdtem, és csak inszeminációval sikerült teherbe esnem - azóta már kétszer is. A terhességeim alatt szigorúan betartottam minden orvosi utasítást (gyógyszerek, diéta), és született is két egészséges fiam. A kisebbik most másfél éves, és mivel az orvosom szerint is csak segítséggel lehetnék terhes, nem védekeztünk.. Most derült ki, hogy újabb baba fogant meg spontán, de én egyáltalán nem olyan életmódot folytattam, ami ezt elősegíthette volna.. Ugye nem lesz baja?
2017. márc. 14. 18:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha az elején nem vetélsz el és most már szigorúan tartod a diétát akkor nem.
2017. márc. 14. 19:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Diétázz, és minél előbb menj dokihoz (lehetőleg még a héten), mert a PCOS és az IR sokszor jár progihiánnyal, és arra kell pótlást kapnod, hogy megmaradjon a baba.
2017. márc. 14. 19:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekünk 6 év várakozás után sikerült egy ikerterhesség, de kezeletlen IR miatt el is mentek korán :( Sajnos lehet baj belőle rá egy évre derült ki kaptam gyógyszert és 3 hónap után sikerült a baba és most várjuk első kis csodánkat.

Egyet tehetsz, elkezdesz keményen IR diétát és elmész endokrinológushoz és ír fel gyógyszert. Természetesen azért ne fessük az ördögöt a falra még így is lehet minden probléma mentes :) főleg, ha nem túl magas az IR érték. Ez jó, hogy tudod van gondod így megtehetsz mindent, hogy ne legyen baj. De sajnos akkor is tudni kell, kezeletlen IR-rel teherbe esni, kockázatos, mert magas a vetélés kockázata.

Minden jót kívánok és szorítok, hogy ne legyen semmi gond :) Figyelj nagyon az étkezésre azzal már megelőzhető lehet a baj. Próbálj nem aggódni és bízzunk a legjobbakban :)

(Bocsánat, nem rémisztgetni akartalak, csak leírtam a tapasztalatom amivel azért jó tisztában lenni. Jobb félni mint megijedni :) )

Minden jót!

20hkm

2017. márc. 15. 08:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, holnap megyek a dokimhoz, a vérvizsgálat szerint igazolt a terhesség, de (ahogy várható volt) alacsony a progeszteron szint, holnap megyek az első uh-ra, drukkoljatok, hogy minden rendben legyen, és hogy nem későn jutok el hozzá! (közel 3 hét vérzéskimaradás után teszteltem.)
2017. márc. 15. 12:03
 5/6 anonim ***** válasza:
Utolsó voltam drukkolok, és kérjél progeszteron pótlást, bár alapból kellene adnia a dokinak :) Majd jelentkezz :)
2017. márc. 15. 15:36
 6/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Minden rendben volt ma, betöltött 7 hetes vagyok, stabil pulzálás is hallható volt már. :) Kaptam progeszteron pótlást, 1 hét múlva újra megnéznek, és az endokrinológushoz is mennem kell majd.
2017. márc. 16. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!