Támogatnád, ha be akarnák vezetni Mo. -n az egykepolitikát a szegénység visszaszorítására?
Mindenkinek csak 1 (élő) gyereke lehetne (ha meghalt a gyerek, akkor lehetne csak második).
Aki egynél többet akarna, az adóval "fizetne", illetve nem járna egynél több gyerekre családtámogatás (csp, gyermekvédelmi...stb.).
Ez visszaszorítaná szerinted a mélyszegénységbe futószalagon potyogtatókat?
Talán így csökkenne a gyermekéhezés, szegénység... egyet talán mindenki fel tudna tisztességben nevelni.
Tudom, hogy Magyarország jelenlegi családtámogatási politikája egészen más célokat tűz ki ("gyerek, gyerek minden áron, az nem lényeg, hogy hogy nő fel..."), ezért abszolút elméleti a fejtegetés.
Kérlek, ne tegyétek át a politika topikba, itt többeket érdekel.
." a kérdező szerintem egy 18 éves gazdag bölcsész beállítottságú kis p.ndró, aki apuci nélkül nem tudna megélni, és szerinte más se"
Szokták mondani, hogyha elfogytak az érvek, jön a személyeskedés. Jó korán!
Egyébként mellé. Jóval több közöm van hozzá, mint szeretnéd.
Tény: Magyarország a gazdasági fejlettségéhez képest jóval nagyobb szociális hálót tart fent, mint megtehetné.
Évtizedek óta haldoklik a nyugdíjrendszer, és az egészségügy is.
Az öngondoskodás felé való terelés helyett, ami a tartós megoldást jelenthetné, folyton csak ésszerűtlen propaganda cselekedeteket hajt végre.
" a kérdező szerintem egy 18 éves gazdag bölcsész beállítottságú kis p.ndró, aki apuci nélkül nem tudna megélni"
Teljesen egyetértek!
Jó, hogy gondolkodni próbálsz, de nem megy!
Valószínűleg még túl fiatal vagy. A motivációt sem nagyon értem. Ez a házifeladat, vagy mi?
"Mi van akkor, ha egy nő már 45+ éves, amikor meghal a gyereke. Annak a legritkább esetben csinálsz gyereket, és ha igen"
Ez hogy jön ide? Miért kéne neki gyereket csinálni?
Nem az a modell, hogy mindenkinek kell egy gyerek, hanem csak egy gyerekre jár állami pénz. Ha meghal az első, a második is elsőnek számít ilyen szempontból.
-----
Úgy jön ide kérlek, hogy tegyük fel, a szülőknek nincs pénzük a 2. gyerekre. Lesz egy, aki meghal. Az anya már nem tud másikat szülni, mert kifutott az időből.
Miért kellene idős korukra magánnyal büntetni őket? Tudod te, áh, nem tudhatod, el tudod képzelni, milyen lehet az olyan szülőknek egyedül megöregedni, akiknek meghalt a gyerekük? Mert ha van testvér, még van értelme élni. Ha nincs, és senki nem nyitja rájuk az ajót, senki nem visz nekik egy csokor virágot vagy egy liter tejet, milyen élet az? Tisztességben felneveltek és elvesztettek egy gyereket, ez mire jó?
De nézzük másik oldalról: a társadalom öregszik, sokkal több ember megy nyugdíjba, mint amennyi születik. A nyugdíjat mindig a következő generáció nyugdíjjárulékából fedezik. Ha mindenhol egy gyerek van, akkor nyilván duplájára kell emelni a nyugdíjjárulékot, hogy a 2 szülője nyugdíját legalább részben fedezze. Szeretnél magasabb adókat és járulékokat? Büntetnéd az egy szem gyereket anyagilag, sok éven keresztül, mert a szülők nem vállalták be a 2. gyereket?
---
De nyilván arról van szó, hogy itt rajtad kivül mindenki hülye, és nem értjük a zseniális gondolataidat.
Hogy csökkenne az éhező gyerekek száma, ha elvennéd tőlük a gyermekvédelmit? Szerintem pont hogy nőne. Nem értem.
A gyerekeket büntetnéd, akik semmiről nem tehetnek.
"A nyugdíjat mindig a következő generáció nyugdíjjárulékából fedezik."
Csak a felosztó-kirovó rendszerben (nem csak ez létezik, s nem a magán az ellentettje, vannak hibrid rendszerek is), ami pont tarthatatlan, s nem (csak) a gyerekszám csökkenése az oka.
"Szeretnél magasabb adókat és járulékokat?"
Nem, pont hogy a szoc.háló méretének a gazdasági fejlettséghez való igazítását szeretném.
Kevesebb adó, több öngondoskodás. Ehhez nem a születésszám emelése vezet.
"Hogy csökkenne az éhező gyerekek száma, ha elvennéd tőlük a gyermekvédelmit?"
Felmenőrenszerben, baba! Minden ilyet csak így lehet.
Nem holnaptól elveszed mindenkitől, hanem bejelented, hogy xy évtől születettekre nem jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!