Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nálatok előfordul olyan, hogy...

Nálatok előfordul olyan, hogy a nagyszülő "felrúgja" a nevelési módszereiteket?

Figyelt kérdés
Ma gondolkodtam ezen igaz még csak terhes vagyok. De a lányunk majd fog lenni a nagyszüleinél is ill a dédnagyszüleinél mert, ha visszamegyek dolgozni én is 12 órázni fogok, mint a párom. Arra gondolok,hogy mondjuk Te egészségesen neveled a gyermeked, a nagyszülő/dédi pedig ad neki mindent, ami tiltott "ha már anyád nem engedi alapon". Ezeket meg kell előtte beszélni vagy nem? Sokat gondolkodok mostanában a gyereknevelésen meg Tracey Hogg könyvét olvasom. Azért kérdeztem, mert az én nagyim pl nagyon makacs, a fejébe vette, hogy költözzünk el, mert neki nem tetszik a hely ahol élünk és ugye mi ezt nem szeretnénk, ő meg minden alkalommal ezt a témát fújja. Vagy pé elmondtuk neki, hogy hogy fogjuk hívni a gyermekünket, de neki más név tetszett és mindig azon a néven kérdezte, hogy van a lányunk. Ezért érdeklődök, hogy nálatok van-e valami félreértés nevelés terén, mint szülő-nagyszülő vagy teljesen simán mennek a dolgok?
2017. febr. 22. 20:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%
Ha meglesz a gyerek, rájössz, hogy a Tracey Hogg írásainak úgy a 80 százaléka használhatatlan szemét. Tök logikusnak tűnnek leírva, de a gyerekek nagyon nem úgy szoktak működni.
2017. febr. 22. 22:07
 12/20 anonim ***** válasza:

Akkor a nagyid egy kicsit olyan "én úgyis jobban tudom a dolgot nálatok gyerekek" típus lehet. :)

Ez nem feltétlen rossz, de spec. én az ilyen szintű beleszólást az életembe nehezen viselném, de ha te ezt tudod kezelni akkor jó. Valószínű nem vette észre hogy közbem felnőttél, még mindig a pici unokájának tart, ami okés is, csak hamarosan te is anya leszel. Tiszteletben kell tartania a te érzéseidet, kívánságaidat, kéréseidet. Talán egy picit erélyesebben a tudomására hozni, hogy értékeled a tapasztalatát, segítségét, de hagyjon érvényesülni. Ne rád akarja erőszakolni a szerinte helyes elveket, hanem inkább legyen ott, mikor tanácsra szorulsz.

2017. febr. 22. 22:09
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

Vannak ilyen nagyszülők és borzalmasak tudnak lenni. Erre fel kell készülni, hogy ne akkor állj ott leforrázva, és igenis, ha már gyereke lesz az embernek, akkor fel kell ahhoz nőni, hogy a nagyszülőt félreállítsuk. Sok nagyszülőnek hiába mondod, hogy "én vagyok az anyja" akkor ő meg úgy van vele, hogy "én meg a te anyád", na azt kell megértetni vele, hogy ez már nem számít.

Pl. egyik ismerősöm nagyon gyenge és az anyja, aki most ment nyugdíjba, folyton segít neki mivel az apa rengeteget dolgozik, szóval a mama, aki ráadásul folyton ott van, teljesen elrontja a gyereket. Ismerősömnek hiába lennének jó gondolatai, elvei, az anyja egyszerűen keresztültapos rajta, ő pedig beletörődik, nem tudom, talán attól fél, hogy akkor oda a segítség. Bár hozzátartozik az is, hogy "a mama" a hülyeségeivel tesz azért, hogy a gyerek anyjának egyre inkább kelljen a segítség és ne tudja kezelni a gyereket.

Pl. egyszer velük vásároltam, ugye van ez, hogy adjunk-e a gyereknek valamit amit megehet a kassza előtt vagy sem. Erről mindenkinek megvan a véleménye, nem is ez a lényeg most, hogy hogy jó. Az ismerősöm eldöntötte, hogy ő nem ad a gyereknek, tanulja meg, hogy amikor ki van fizetve, akkor lehet enni. Kb. így nézett ki a dolog:

-Nem szabad kicsim, ha minden megvan és a pénztáros néni lehúzta akkor kifelé menet megkapod.

(A gyereknek egy kukkja sincs, semmi hiszti látszólag érti, lassan három lesz, ennyi idős már megérti)

-Nem fogja kibírni úgyse.

-Anyu, ki fogja bírni látod, szépen megvárja, amíg végzünk és fizetünk.

-Nem fogja, úgyis kell neki adni valamit.

-Nem kell!

(Mama már veszi elő a rudit.)

-Úgy se bírod ki igaz aranyom?

-Anyu, megmondtam, szépen ki fogja várni és akkor eszik, mikor fizettünk!

És a mama kibontja a rudit és a gyerek kezébe adja, hogy egye, anyuka meg forgat egyet a szemén és ennyi.

Én azt hittem beszarok komolyan! Ha az én anyám ilyet csinálna... ő meg egyszerűen először próbált ellenállni, aztán az anyja nyert ő meg csak hagyta és MINDENBEN ez van velük... Szerintem ezt nem szabad hagyni. Kívülről nézni nagyon durva, hogy egyáltalán milyen szülők vannak, hogy a annak a gyereknek a 32 éves anyját így felülbírálja, mint valami retardált bútordarabot, aki mondja csak, ki nem szarja le. És minél tovább hagyod, minél inkább elmégy a kicsiségek felett, annál jobban belecsúszol a felülbírált helyzetbe, amiből egyre nehezebb lesz kitörni.

2017. febr. 23. 01:07
 14/20 A kérdező kommentje:
Az szép én az ilyeneket szeretném elkerülni mert mi pl egészségesen táplálkozunk a férjemmel és a lányunkat is erre szeretném nevelni ill nagyon sok dologban másképp szeretnék bánni vele, mint anya. Remélem, ezt majd meg tudjuk beszélni. Nem szeretném, ha az lenne, hogy dédinél ezt szabad, itthon meg nem. Ezek érdekes dolgok, de az idő majd kiforrja magát úgyis..
2017. febr. 23. 07:02
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Amikor visszamész dolgozni, akkor már min 2 éves lesz gondolom. Milyen gyakran kell majd vigyázni rá? Heti 1x? Ha ennyiszer kap édességet, attól tényleg nem lesz baja.

Ha viszont napi rendszerességgel rászorultok a nagyszülőkre, az nehéz helyzet. Ha nem azt teszi amit kértek, akkor van más lehetőségetek?

Nálunk úgy van, hogy a mamánál a mama a főnök. De nincsenek ott minden nap. A szülő nevel, a nagyszülő unokázik.

2017. febr. 23. 08:00
 16/20 anonim ***** válasza:

Az egészséges kajákhoz: sógornőm is nagyon figyel erre. Ez nála azzal is jár hogy eszik olyanokat, amikről a nagyszülők nem is halottak, azt meg pláne nem tudják, hogyan kell elkészíteni. Amikor anyósom van a gyerekükkel akkor sógornőm mindig ad kaját a gyerekkel.

Szóval nem kell mindig rosszat feltételezni, kommunikáció.

De van még rá 2-3 évetek.

2017. febr. 23. 08:03
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen.

Anyósomék meg vannak róla győződve h tőlem sosem kapnak csokit a gyerekek (pedig nem így van, és sütit is sokszor esznek), ezért mindig amikor hozzánk jönnek hozzák a csokit és adják a gyereknek, múltkor hoztak tortát szülinapra, az is tele volt szeletelt csokival , és egyfolytában azzal etették a gyerekeket. Nem tudok mit csinálni mert ez a fixa ideájuk h csokit kell adni a gyereknek minden nap.

A másik az orrszívás, szerintük kínzom a gyerekeket az orrszívóval, ezért ha náthásak nem tudom rájuk bízni a gyerekeket mert ők nem hajlandók kiszívni.

2017. febr. 23. 11:11
 18/20 A kérdező kommentje:
Erre én is gondoltam! Egyébként pont tegnap beszéltük, hogy eredetileg a közelbe akartuk, hogy majd bölcsibe/oviba járjon, de mivel folyton kapjuk a megjegyzéseket, a hozzánk közel esőkbe fogjuk íratni és amikor nem tudunk érte menni, akkor az idősebb uncsitesója szívesen mondta, hogy felviszi a nagyijához. Nem szép ez, de sajnos csak így tanulják meg a szüleim is, hogy nem fogjuk a kedvükért eladni a házat és elköltözni. Hátha ezzel elérjük, hogy megunják a témát és iskolába már a közelükbe írathatjuk... csak sajnos belefáradtunk már.
2017. febr. 24. 14:50
 19/20 anonim ***** válasza:
Nagyon távoli még, de az intézmény választásnál ne azt nézd, hogy kihez van közel, hanem azt is, hogy mit nyújt. Főleg az iskoláknál. Ég és föld tud lenni a különbség, a gyerek nem abból fog profitálni, ha 10 perccel rövidebb az út oda, hanem abból, amennyit ott foglalkoznak vele és amilyen lehetőségei lesznek.
2017. febr. 24. 18:59
 20/20 A kérdező kommentje:
Igen ezt én is észrevettem viszont az is sokat számít, mi mennyit foglalkozunk vele. Én pl le fogok ülni vele tanulni mert nem hagyom majd elkallódni. Én szartam a tanulásra, most járok okjra, hogy egy picivel több fizetést hozzak majd haza. Meg én egy csomó olyat szeretnék, ami kimaradt az életemből pl meseolvasás, közös társas, közös tanulás alig várom, hogy megszülessen!
2017. febr. 25. 07:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!