Evett valaki lágytojást terhesség alatt?
A "nyers" tojás tilos, szalmonella miatt. A szalmonella csak a tojás héján van, belül nincs, ráadásul hőre (3 perc a forró vízben) "megdöglik".
Emellett a tojásokat ma már fertőtlenítik.
Ezek alapján én biztonságosnak érzem. De tény, hogy mindenhol tiltják. Szerintem ez egy régről megmaradt szabály, amit jó lenne, ha már felülvizsgálnának, mert a fentiek ellenére én is bizonytalan vagyok.
2. ne reklamozd a tudatlansagod.
A nyers tojas a liszterozis miatt veszelyes ( vetelest, halvaszulest , fogyatekossagot okoz ) .
A szalmonella NEM pusztul el fozeskor, es ha elkapja a terhes no max a kiszaradas miatt veszelyes. A babanak nem lesz baja.
Ha nem tudsz valamit inkabb ne valaszolj ostobasagot.
Kerdezo , olvasgass a liszterozisrol, utana nem eszel nyers tojast.
A lagytojas sargaja nyers , ugyhogy igen.
( hiszen azert lagytojas mert a 2 perc alatt csak a feherje fo meg )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!