6hetes terhességgel lehet síelni szerintetek?
Hát ez a döntés rád van bízva,de én nem tenném.Annyira sérülékeny még a kis embrió ennyi idősen.Egy esés is elegendő lehet ,hogy leváljon ahol megtapadt.És annyit pedig nem ér az egész:)Barátnőm is a terhessége elején futni járt,a vége az lett hogy lett egy hematóma a tapadásnál és befektették a kórházba.A baba megmaradt,de napokig nem volt biztos!
(Egészségügyi szakember)
Fene sem tudja. Én is imádok síelni, és bár megterhelő, nem hiszem, hogy okozhat az gondot. Sőt szerintem előfordult már párszor a világtörténelem során, hogy főleg az alpesi népeknél egy nő a terhessége ismeretében vagy anélkül síel. Szóval ebből a szempontból nem gondolom, hogy nagy bajt tudnál csinálni egy laza síeléssel.
Ugyanakkor balesetek is előfordulnak... Egyik alkalommal a síoktatónkba mentek bele úgy, hogy combtörés lett a vége. Kisebb sérülések is benne vannak, és ebben az esetben nem biztos, hogy egy-egy orvosi beavatkozás, fájdalomcsillapítózás jó lenne terhesen.
Na, tehát ha tudod, hogy vigyázol magadra, és nem mész bele vészes szituációkba, valamint nem idegeskeded túl, akkor beleférhet. De a vérmérsékleteden múlik a döntés.
Amúgy ritka az ilyen jó kérdés, ahol tényleg lehet gondolkozni :)
Jaj, most nézem az előző válaszokat, nevetségesek. Mi lombikoztunk és a beültetés után ezeket tanácsolta az orvos, h ne lökődjön ki az embrió. Azért gondoljatok már bele, sokszor ilyen idösen még nem is tudnak a terhességről, dolgoznak, kirándulnak, élnek.
Kérdező, menj el nyugodtan. 6 hetes vagy, ez korai terhesség, nem úgy van mint mondjuk 26 hetesnél, h ráesel a pocakodra és elvetélsz az ütődéstől. A méhedet még sem ütheted, hiszen ki sem emelkedett még a szeméremcsont mögül, mélyen bent van a testedben, ahogy a terhességed előtt is. A babád egy pici pont, ami tapad a méh falán. Ha ez a baba elmegy végül, akkor az genetikai okok miatt lesz, nem azért , mert tudom is én, futottál a busz után reggel és kiráztad :D
Mi mentünk síelni, nem voltam még akkor terhes, de benne volt a pakliban és síeltem volna akkor is.
Most korizni megyünk. Persze nem őrült módjára fogom csinálni, próbálom elkerülni az esést, de nem fogom azt hinni, hogy 1-2 eséstől vége mindennek.
Én is 6 hetes vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!