Ilyen helyzetbe hogy csináljam, lehet e belőle
"komolyabb"baj?
Figyelt kérdés
26hetes vagyok,és még semmit nem vettünk a babának.Kb 2hét mulva megyünk Pestre,ahol mindent amit tudunk,megszeretnénk neki venni egybe.Ez valószínű egy egész napos program lesz,reggeltől-estig.Én jólérzem magam,igaz néha már fáradok,nem is a lábam,hanem inkább a pocim,de nemfáj,csak azért érzem néha egy ilyen hosszabb séta után is hogy pihennem kell kicsit.Zárt vagyok(tudtommal,legalábbis,még 4hete az voltam),csak a méhszáj van kicsit felpuhulva,több pihi kéne doki szerint.Szerintetek "csinálhatok ezzel valami nagy bajt"hogy 1napig "túrázunk"hogy beszerezzünk mindent amit lehet?Vagy hogy csináljam?Persze ha tudok lepihenek mindig egy kicsit,de azért a nagyja mászkálás lesz a napnak.És nem apránként szeretnénk neki megvenni mindent,mert éppen ezért megyünk,hogy amit csak tudunk beszerezzünk neki.Szeretném ha írnátok hogy árhatok e ezzel szerintetek?Köszönöm ha írtok.
2010. máj. 7. 22:49
1/7 anonim válasza:
Ha minden normális és nincs semmi extra bajod, akkor biztos semmi rosszat nem csinálsz azzal, hogy egy napot sétálgatsz. A terhesség nem betegség. Én hármat csináltam végig, 2-2 év van y gyerekeim között, el tudod képzelni, mennyit ültem és pihentem? Semmit. :)
Ha megerőltető napod van, akkor indulás előtt igyál meg egy adag magnéziumos pezsgőtabit (van a pharmavitnak olyan, amiben van 250 gr) és vigyél magaddal az útra is. Ha keményedik a hasad, mert tiltakozik a sok teperés ellen, akkor pihenj egy fél órát és igyál meg még egyet. :) A pezsgőtabletta vacak ízű, de gyorsan felszívódik.
2010. máj. 7. 22:59
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)Tudom hogy nem betegség,sőt,jövök-megyek állandóan,de sajnos kicsit visszakell fognom magam e téren a doki tanácsára emiatt a puha méhszáj miatt,bár nem nagyon sikerül...:(Úgyhogy ezért is aggódok hogy lehet e valami baj,mert ha rajtam múlna,amíg bírok megyek,mert imádok mászkálni...ez a pezsgőtabi jobb mint a magne b6 vagy a citrici vagy akármelyik magnézium?Vagy ez kifejezetten ilyenkor ajánlott ha "gyors hatást"szeretnék?Mert szedek amúgyis napi 2-3 citricit.
2010. máj. 7. 23:09
3/7 anonim válasza:
Ha nem bírod majd akkor ülj le picit pihenni! Nekem fenyegető vetéléstől kezdve puha méhszáj, volt minden és 39 hetesen még most sem ülök a fenekemen. Egyáltalán ne aggódj, minden rendben lesz! Ha érzed hogy nehéz a hasad, egyből ülj le és legyen nálad üdítő! jó vásárlást!
2010. máj. 8. 07:35
4/7 anonim válasza:
Ja és napi 3X2 citricit nyugodtan szedhetsz. Napi 4gram megengedett, azaz 4X2 is akár.
2010. máj. 8. 07:36
5/7 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan menj, csak ne rohanjatok. Szép lassan, kisebb nagyobb pihenőkkel. Üljetek be valahova egy fagyira, üditőre. :-) És ha mégis kimaradna az időből valami, akkor egy másik szép napon bepótoljátok. Nem olyan nagy tragédia. Vigyázz magatokra.
2010. máj. 8. 08:22
6/7 anonim válasza:
Magnéziumból az ajánlott napi adag 250mg, ezt bármilyen formában beszedheted. A pezsgőtabletta gyorsabb hatású, azért ajánlottam. A citrii-ben egy szemben kevés magnézium van, így többször kell belőle beszedni. Én mindig olyat vettem, amiben 1 darabban benne van a napi adag, hogy ne kelljen 6-8-at lenyelnem, ha nem muszáj. És sokkal kifizetődőbb is. Nagyon sokféle van, a Juvita magnézium bizonyult a legolcsóbbnak. E
Egyébként a magnézium vízben oldódó anyag, így nem tudod túladagolni, ha nagyon sokat keményedik a hasad idő előtt, akár 2-3 adagot is be lehet venni belőle naponta. Viszont az utolsó 3-4 hétben már ne nagyon szedjed, mert gátolja a méhszáj tágulását.
Mert ugyebár ezek a keményedések azt hivatottak szolgálni, hogy tágítsák a méhszájat. Ha a magnézium görcsoldó hatásával lefékezed a keményedéseket lassabb a tágulás.
2010. máj. 8. 08:53
7/7 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm nektek:)Venni fogok akkor ezt a pezsgőtabit is,kipróbálom majd,legalábbis mikor megyünk tuti,ha hamarabb felszívódik:)Meg marad a citrici is.Remélem minden rendbe lesz,és bírom majd.Szép napot nektek!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!