Mi a véleményetek a Barnabás névről?
Szia, előre bocsájtom, nem szeretnélek megbántani!!!
Miért kell Neked más véleményét kérni a babád nevéhez? Kit érdekel hogy kinek tetszik. Neked-nektek tetszik és ez a lényeg. Nem kell másokkal foglalkozni. A barátnőm kisfiát Antalnak fogják hívni. Szerinte 10-ből 9 embernek nem tetszik, és, kit érdekel???
Boldog babavárást kívánok, és sikeres név választást! :))
17 hetes km.
Az én előző Párom keresztneve BARABÁS volt. Ez egy ősi magyar név. Nagyon ritka, és szerintem szép. Esetleg az nem tetszik?
A Barnabás nekem sem nagyon tetszik, mert annak a becézése Barna és az olyan furán hat. De ízlések és pofonok.
Azt tudom, hogy az én előző Párom büszke volt a nevére, nagyon szerette. Becézni Barinak becéztük. És pl egy Bari nagyon édes egy kisbabának is :)
De a döntés a Tiéd, Tiétek. Ami Nektek tetszik, azt válasszátok.
Szia!
Gondolom ez mindenfelé eltérő, de nálunk (Somogy megye) minden 2. babát Barnabásnak hívnak. A többit meg Hannának. Nem viccelek, nálunk a baráti társaságban 1 éven belül 4 !!!! Barnabás és 2 Hanna született.
Figyelj, ha tetszik, add neki ezt a nevet!
Egyébként úgy válassz nevet, hogy azt is vedd figyelembe, hogy a 6 éves kisfiad 6 éves barátai hogyan tudják majd csúfolni... Pl, egy Tamara nevű kislánynak nem esik jól, ha Tominak hívják és egy Barnabás nevű kisfiúnak sem az, ha Barnásnak stb. Kicsit lehet a kakára aszociálni abből a névből. Persze az is igaz, hogy akárkit és akármilyen neevet lehet csúfolni. Az is rendben van, hogy a Bence bácsi érdekesen hangzik, a barátomat is Bencének hívják és már mulattunk ezen. Az meg, hogy egy faluban jajde jó 2 gyereket hívnak csak így egy dolog. Ha nagyobb városban fog tanulni, (mert gondolom falun nincs egyetem) akkor valószínűleg nem csak 2 Barni lesz. Mellesleg azt sem árt figyelembe venni, hogy miért lehet ilyen ritka ez a név?
De ez csak kötöszködés. Mint mondtam, ha neked tetszik, nyugodtan add a fiadnak ezt a nevet, ha lányod lesz, most azonnal vesd el a Barnabást!
Érdekes módon a gyerek mindig illik a nevéhez, illetve a név a gyerekhez, kitudja. Ne foglalkozz más véleményével, de ne is kapkodd el a névadást.
apukám első keresztneve Barnabás :-) egy háboruban eltünt rokonról kapta tiszteletből, de kapott egy másik nevet és azt használja, tehát sehol sem írja le!
de éppen ezért nekem tetszik és szép név...lehet nyugodtan Barnának, Barninak is becézni, az is tetszik nekem.
Gratula egyébként :-)
20 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!