Cytomegalovírus (CMV) fertőzés tulajdonképpen mit jelent? Herpeszvírus? Úgy következtetek. De van ez milyen herpesz vírus? Genitális vagy az, ami az ember száján szokott előfordulni?
# 11: A 12. genetikai ultrahangon hydrops foetalis volt a diagnózis, vagyis testszerte ödémás volt a magzat. Addig minden rendben volt, szépen fejlődött. Csak utólag kapcsoltuk össze a herpeszt a problémával. Nem volt ugyanis tervezett terhesség, így a fogantatás környékén nem nagyon foglalkoztatott az egészségi állapotom. Mire a terhesség ténye kiderült, gyakorlatilag meg is feledkeztem a fertőzésről. Amikor a végzetes diagnózissal szembesültem, akkor kérdeztem a dokim, hogy lehet-e összefüggés, és mondta, hogy igen, nagyon is lehet. Még egy orvossal konzultáltam erről, ő is ugyanezt mondta.
De további vizsgálatok nem történtek, akkor ugyanis minden erőnkkel arra koncentráltunk, hogy minél előbb be lehessen fejezni a terhességet, hogy még műtéttel meg lehessen oldani, ne kelljen megszülnöm.
(A hydrops foetelis magzati halálozási aránya nagyon magas, és azok a babák, akik esetleg mégis megszületnek, nem érik meg az egy napos kort sem, tehát teljesen egyértelmű volt, hogy vége.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!