Cytomegalovírus (CMV) fertőzés tulajdonképpen mit
jelent? Herpeszvírus? Úgy következtetek. De van ez milyen
herpesz vírus? Genitális vagy az, ami az ember száján
szokott előfordulni?
Utánaolvastam, herpeszvírusok családjába tartozik, de nem genitális és nem is ajakherpesz, hanem a belső szervekre van káros hatással. Első fertőződés esetén magzatkárosító hatású, de a lappangó vírus nem okoz bajt.
2017. febr. 3. 11:43
2/14 A kérdező kommentje:
Ó, de kedves vagy, nagyon köszönöm, hogy utánanéztél, én is kutakodom. :)
Soha nem volt herpeszem,nem tudom milyen. Viszont pár hónapja estem át a citomegalovírus és az adeno vírus keverékén. A citomegalovírus magában a sejtek megnagyobbodását jelenti. Nyirokcsomó megnagyobbodást okozott a testem minden részén. Lép- és májmegnagyobbodást,10 kiló fogyást és folyamatos kimerültség érzést. Júniustól szeptemberig tartott,erre gyógyszert nem adnak.
2017. febr. 3. 13:50
4/14 A kérdező kommentje:
Húúú, az komoly dolog, sokan átesnek rajta, ahogy olvasom, és sokaknak nem, állítólag csak 1%-nak okoz tünetet ez a vírus. Én magam azt sem tudom, hogy mikor estem át rajta, a leletemen az szerepel, hogy 3 hónapnál régebben lezajlott fertőzés. A babavárás miatt aggódom. Gondolom te sem sejted, hogy hogy kaphattad el.
1. vagyok, azért néztem utána, mert érintett vagyok sajnos... Genitális herpesszel fertőződtem első alkalommal az utolsó terhességem alatt. Fontos, hogy ELSŐ alkalommal, tehát korábban nem találkozott a szervezetem a vírussal. A magzatra a fertőzés fatális volt, élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenesség miatt meg kellett szakítani a terhességet. DE: engem akkor minden orvos megnyugtatott, hogy ez soha többet nem fordulhat elő, mert ha már átestem a fertőzésen, akkor hiába vagyok hordozó, a magzatra már nem lehet káros hatása.
Ha tehát nálad régi fertőzésről van szó, akkor megnyugodhatsz.
2017. febr. 3. 14:28
Pontosítok: nem a terhesség alatt fertőződtem, hanem pont a fogantatáskor, akkor volt aktív a fertőzés, amikor még nem is tudtam róla, hogy terhes vagyok. A páromnak iszonyatos bűntudata volt. :(
2017. febr. 3. 14:30
Honnan tudjàtok hogy ez volt nektek? Nekem folyamatosan aftak vannak a szamban meg herpeszem van kìvül;( előző terhessegemnel is ezzel küszködtem és akkor el is ment a baba a 8 heten.
2017. febr. 3. 15:12
7-esnek:
Szűrik a trimeszterenkénti vérvizsgálatokon.(Sajnos néhol az orvoson múlik, kéri-e, és van, hogy fizetni is kell érte.) Az kimutatja, hogy friss vagy régi a fertőzés, vagy éppen még sosem volt. Csak a friss fertőzés jelent problémát.
Szerintem nem ezért ment el a babád. Terhesség alatt gyengébb az immunrendszer, ezért a régi fertőzések fellángolnak, de problémát nem jelentenek a babára nézve, csak neked szar.
A 7-8. hét körül legtöbbször kromoszómarendellesség a baj.
2017. febr. 3. 23:16
Második vagyok. Nekem még tartott a fertőzés mikor megfogant a babánk. Hematológusnak kértem ki a véleményét,de ő azt mondta,hogy kicsit több vizsgálat mellett nyugodtan megtarthatom a babámat. Azóta 22 hetes vagyok,és a lehető legegészségesebb a baba :-)
2017. febr. 4. 09:43
10/14 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló: Nagyon örülök, hogy az orvos jól döntött, lehetséges, hogy más doki nem mérlegelt volna, hanem egyből a terhességmegszakítást ajánlotta volna. Tehát akkor neked még a fogantatáskor is zajlott a korábban megszerzett vírus? Hol a fenében tudja ezt az ember elkapni? Ráadásul te két félét is. Tényleg az ember nincs biztonságban, akár a munkahelyén is elkaphatja, ha nem olyanok a mosdóban a higiénés viszonyok. Nálunk is van egy takarítónő, nagyon aranyos, szeretjük meg minden, de amit az művel takarítás címszóval, az röhej, a vécé takarítás neki annyi, hogy hideg vizes moppal felmossa a vécéhelységet, ennyiben ki is merül. Akkor van tisztaság, amikor beteg vagy szabin van, mert a helyettese rendívül tiszta és precíz.
Kapcsolódó kérdések: