Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a helyzet a vadhússal?...

Mi a helyzet a vadhússal? Nincs rajta a "tiltólistán"?

Figyelt kérdés
20 hetesek vagyunk. Szombaton lesz anyósom 50 éves szülinapja, és őzpörkölt lesz. Ő szakács, biztos jól el fogja készíteni. Van a vadhúsban olyan dolog, ami miatt nem tanácsos enni? Tudtok ilyenről? Akiket idegesítenek az ilyen kérdések, azok inkább ne írjanak.
2010. máj. 6. 10:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem tudok ilyenről, bár a fehér húsokat jobban ajánlják, mint a vörös húsokat.

A kismamák manapság mindentől paráznak... A lényeg, hogy át legyen sütve alaposan, akkor nem kapsz el tőle semmilyen lehetséges fertőzést.

2010. máj. 6. 10:57
 2/5 Vilcsianyuja ***** válasza:
Így van, nyers húst nem tanácsos enni a lehetséges élsködők miatt, de egy több órán át főzött őzpöritől semmi bajod nem lesz. Én is ettem 7 hónaposan, jól vagyunk. :)
2010. máj. 6. 11:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem az orvosom kifejezetten ajánlotta a vadhúst és a halat a terhesség alatt. Én ettem is, és semmi bajom nem volt tőle.:)
2010. máj. 6. 12:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Elvileg kolbászt se lehet... Ez is új dolog, mint a sajt... Szerintem sok a túlzás. AZt egyél ami jól esik.
2010. máj. 8. 18:41
 5/5 anonim ***** válasza:

A kolbászban nem főtt hús van, hanem nyres (igaz, füstült). A sajt mge csak akkor tiltott, ha nem hőkezelt, azaz nem pasztörizált tejből készítik, ugyanis ekkor fennáll a lisztéria-fertőzés veszélye. A közelmúltban jópár felnőtt is megfertőződött lisztériával fertőzött lágy sajttól, szóval ezzel tényleg vigyázni kell.

A megfelelően hőkezelt - sült, főtt - húsoktól, tejtől, sajttól nem kell félni.

2010. máj. 8. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!