Szedtem Antibiotikumot az elmúlt napokban de 8 hetes kismama vagyok, mennyi gyógyszer az ami árt a picinek?
Sziasztok.
Voltam fogorvosi ügyeleten a hétvégén mert begyulladt a fogam. Sajnos elég érdekes dokit fogtam ki. :-(
Szombaton még csak Algoflexet vettem be , kb 2 majd vasárnap szintén ...de akkor elegem lett és elmentünk az ügyeletre.
Mondta a doki, hogy nem tud vele mit kezdeni és hétfőn keressem fel a saját fogorvosomat sürgősen.
Írt fel gyógyszert, időben szóltam neki, hogy 7-8hetes kismama vagyok és penicillin érzékeny. Kiment, visszajött és azt mondta mehet a Dalacin.
Még vasárnap kiváltottuk rögtön délelőtt.3x1et írt fel, na én vasárnap bevettem a 3 darabot és egyet hétfőn is (+ estére algoflexet mert nagyon nagyon fájt, bírom a fájdalmat az első gyermekemet is fájdalomcsillapitás nélkül szültem és ez a fogfájás ezerszer jobban fájt)
Hétfőn 2 előtt már ott ültem a dokimnál, felhívtam és ő is mondta, hogy menjek sürgősen.
Mikor mondtam neki, hogy kisbabám lesz és hogy Dalacint írt fel a másik kolléga azt mondta azonnal hagyjam abba.
Nem is értette, hogyan írhatta fel .
Most rettegek, azt hittem ebben az esetben mivel "indokolt" volt a szedése az antibiotikumnak nem ártok a picinek. De nagyon megijedtem.
Összesen 4 darabot vettem be a dalacinból és 6darabot az algoflexből.
Kérdezném azokat akik a terhesség ilyen korai szakaszában gyógyszert szedtek ...lett e valami baja a babájuknak? Esetleg elvetéltek e?
Aggódom mert buta voltam.
Várom a válaszokat!
A fogorvosom azt mondta, hogy Dalacin az első trimeszterben egyáltalán nem ajánlott.
Hány hetes kismama voltál mikor szedted?
6 hetes....
amúgy meg rubophent is szedtem, mert azt mondta a dokim azt szedjek...erre egy másik meg azt mondta, algopirint lehet csak..holott arra rá is van írva h nem lehet...ahány orvos annyiféle..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!