Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha elhal egy terhesség, akkor...

Ha elhal egy terhesség, akkor a terhességi teszteknek halványodni kellene?

Figyelt kérdés
Már írtam ki egy kérdést, miszerint a dokim 3+6 naposan 3 mm petezsákot vélt felfedezni, és 4+6 naposan pedig 4 mm volt a petezsák. Tehát mivel nem nagyon fejlődött szerinte elhalt terhesség. A tesztjeim viszon ezalatt a hét alatt hatalmas mértékben erősődtek. Ha valóban elhalt terhesség lenne, akkor is erősődne a hcg?
2017. jan. 12. 09:33
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
És te mikor mentél először dokihoz? Mert én nagyon korainak tartottam 3+6 , és 4+6 napos vizsgálatot. 4+6 napon valóban kicsi lehet a 4 mm szerintetek? Van valami tapasztalat?
2017. jan. 12. 11:30
 12/17 anonim ***** válasza:

nem is értem a 3 hét 6 napos vizsgálatot. Menszi elmaradásakor van 4 hetes terhesség. Ha valóban a petezsákot látta akkor kevés az 1mm növekedés egy hét alatt, egy nap alatt növekszik az elején kb. 1 mm-t.

Amúgy ha nem petezsákot látott ennyi idősen bőven jó a 4 mm. Talán várnék jövő hétig, úgysem tehetsz semmit. 5 plussz 6 naposan nézetném meg magam újra, lássuk van-e fejlődés, akár szívhang is lehet, bár az még 7 hetes korig is rendben.

Ha van lelkierőd várj még egy hetet, akár a vérvétellel is, úgysem tehetsz semmit.

Én jártam 2 napont a vérvételt, iszonyú volt kétnaponta látni a nagy semmit, mégis reménykedni...plussz anyagilag is elég durva buli volt.

2017. jan. 12. 11:36
 13/17 anonim ***** válasza:

Nekem is volt vetélésem, még embrió sem volt sosem, a hcg mégis az egekben volt (22.000 8 hetesen). A teszt is szép pozi volt persze.

Nagyon korai volt ez a vizsgálat szerintem, ekkor még semmi sem látható. ha 4 hetesen már petezsákot látott, az is elég ritka, sokaknál max felritkulás vagy vastag nyálkahártya látható ekkor.

Ha azért kellett korán menni, mert írt fel progeszteront, akkor megértem, de akkor se paráztasson feleslegesen szerintem.

A vetélés utáni terhességben 8 hetesen mentem (betöltött 8 hét). Nem akartam újra átélni ezt a van baba - nincs baba őrületet. Akkor már szépen volt szívhang, sőt, mivel hamarabb fogant és nagyobb egy héttel, láthatóak voltak a kis kéz- és lábkezdeményei is, amikkel bőszen kalimpált. Most 32 hetes.

Drukkolok neked!

2017. jan. 12. 11:46
 14/17 A kérdező kommentje:
nem a terhesség miatt mentem hozzá, csak megemlítettem, hogy pont aznap lett egy halvány pozi tesztem. Amúgy akkor még a menstruácios sem maradt ki, másnap kellett volna megjönnie. Nem is gondoltam, hogy meg fog vizsgálni. Aztán nagyon furcsálltam, mikor mondta, hogy vastag méhnyálkahártya, nagy sárgatest, plusz ő lát egy 3 mm petezsák kezdeményt. Kinyomtatta az ultrahangos képet...de komolyan mondom, fogalmam sincs, hogy azon ő hol láthatta azt a petezsákot. Én már láttam néhány ultrahangos képet, de ezen én semmit nem látok. A tegnapi ultrahangos képen meg már egyértelműen ott volt a nagy kerek folt. Ezért is nem értettem, hogy hogy nem fejlődött. És azért vagyok bizonytalan, hogy lehet hogy nem is volt ott 1 hete az a petezsák...na midegy. Megfogadom a tanácsot, és kivárok. Úgysincs más választásom:(
2017. jan. 12. 11:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ez esetben a következő vizsgálattal várj legalább egy hetet. Igaza van az utolsó válaszadónak. Az őrületbe tud kergetni a van baba-nincs baba dolog...

Szerintem várj egy hetet és akkor meglátod mi a helyzet. A doki kicsit elhamarkodottan mondott véleményt szerintem 4. héten...

Nálam is csak felritkulás látszódott és gyanított egy mákszemnyi petezsák kezdeményt.

2017. jan. 12. 11:51
 16/17 A kérdező kommentje:
igazatok van! Az előző missed ab után én is elhatároztam, hogy ha újra terhes leszek kivárok, amíg már a szívhang is hallható, és csak utána megyek dokihoz. Teljesen véletlen volt, egy normál vizsgálatra mentem hozzá, és már 3 hete volt időpontom hozzá. Aztán reggel kiváncsiságból megcsináltam a tesztet, és pozi lett. Így kerültem bele ebbe az őrületbe:(
2017. jan. 12. 11:54
 17/17 anonim ***** válasza:

Az mondta jól, aki 2 vérvételt javasolt 2 nap különbséggel. Ha duplázódik a HCG, az nagyon jó jel.

A teszt nem megbízható, ha van egy kevés hcg, már azt is kimutatja, neked meg már viszonylag sok van, ami előfordulhat, hogy lassan ürül ki.

2017. jan. 12. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!