Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Attól szeretnék kérdezni, aki...

Attól szeretnék kérdezni, aki most kismama, és lakóhelyétől távolabb, körzeten kívüli magán nőgyőgyászhoz jár?

Figyelt kérdés

Az érdekelne, hogy a vérvételekre tud adni beutalót a magán orvos? Ha nem, akkor ki ad? És a kötelező uh-kat hol, és ki végzi?

(olyasmit hallottam, hogy körzeten kívül nem adhat beutalót, de nem tudom, hogy ez erre is vonatkozik-e)

köszi.

2010. máj. 5. 07:00
 1/7 anonim ***** válasza:

Borsodi vagyok, Bp- en élünk. Itt jártam magán rendelésre Dokihoz. Mondta mikor kell menni vérvételre. Én mondtam neki nem vagyok bejelentve a mostani lakheyemre, mégis hová menjek megkérdeztem hogy ő tud- e írni beutalot vérvételre és mondta igen, választhattam 2 korhaz között mert az asszisztense másik kórházban rendelt hogy ő vagy az asszisztense írjon beutalot melyik kórház van közelebb oda menjek, így az asszisztense írta mindig a beutalot. Ultrahangot minden alkalommal készített a magánrendelőben, de kötelező ultrahangra oda írt beutalot a kórházban ahol dolgozott és ott is szültem.

Kérd meg és ír beutalot vérvételre.

2010. máj. 5. 07:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Aha, köszi, És ez mikor volt? mert valami olyasmit mondott, hogy mostanában változott meg, és nem tud adni, nem vagyok (még) terhes, egy hormonvizsgálatra küldött el.
2010. máj. 5. 07:27
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 90 km-re járok nőgyógyászhoz és ott is fogok szülni. Nekem a dokim adna beutalót, természetesen Miskolcra, ahol ő van, de mondtam, hogy azért én nem utazom fel, így ráírja a vizsgálati lapra hogy milyen vizsgálat kell és a védőnő ad beutalót az itteni laborba, majd az eredményt viszem magammal a vizsgálatokra. Az UH-kat természetesen a magándokim csinálja, általában behivat a kórházba rendelés utánra és ő megcsinálja, a vizsgálatokat pedig a mgánrendelőjébe. Egyedül táppénzre nem tud kiírni, mert az körzetesített, de ad véleményt, ami alapján a háziorvos ugyanúgy felvehet táppénzre.

29 hetes km

2010. máj. 5. 07:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Na ez akkor remek lesz, mert mi pont a megye határán lakunk, és ahová kéne mennem, az kétszer olyan messze van, mint ahová elvileg nem tartozom..
2010. máj. 5. 07:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

De ne ijedj meg, mert a laborba elmehetsz ahogy írtam ott is ahol laksz és az eredményt majd elviszed az orvosodhoz. Az UH-kat is megcsinálhatják ahol laksz, én csak ezt választottam, hogy a választott dokim csinálja, ne ahol lakom, bár akkor minek neked távolabbi orvos? akkor az mit csinálna? Csak szülni szeretnél nála?

29 hetes km

2010. máj. 5. 09:08
 6/7 anonim ***** válasza:
A háziorvos is adhat beutalót vérvételre.
2010. máj. 5. 09:18
 7/7 A kérdező kommentje:
A háziorvos is adhat, akkor jó, majd megkérdem.
2010. máj. 5. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!