Mikor fog a tej megindulni? 32 hetes vagyok és keményes valami jön a cicimböl, de ha megnyomom akkor meg semmi. A növérem 1hónappal fiatalabb babás töllem és ö ha megnyomja szinte csepeg.
Szia! Lehet, hogy egyáltalán nem lesz! Ezen ne aggódj. Nekem a 3 terhességem alatt soha 1 csepp sem volt, mégis a szülés után volt tejem. Az ikreimet is 9 hónapig tudtam szoptatni, s mellette 20 litert lefagyasztottam.
Mindenkinél más és más. Én a mostani terhességem alatt is napi 20-szor hánytam 18. hétig. A húgom is babát vár, ő egyszer sem hányt! Tehát nem vagyunk egyformák.
Boldog babavárást!
Először is, ne nyomogasd, és lehet, hogy csak a szülés után fog megindulni.
Van akinek korán van előteje, van akinek nincs, és mégis tud majd szoptatni. Nyugi.
Én sok helyen azt olvastam, hogy az előtej jelenléte vagy hiánya nem igazán jelent semmit. Lehet, hogy nincs előtejed, mégis belövell a melled szülés után és simán elkezdhetsz szoptatni és lehet, hogy a nővéred hetekig szenvedni fog, hogy elég teje legyen.
Egyébként tényleg nem szabad nyomkodni, sem masszírozgatni a mellet, legfeljebb csak közvetlenül szülés előtt egy-két héttel lehet kicsi simogatással puhítani. A mellmasszírozás oxitocint szabadíthat fel a szervezetben, amitől begörcsölhetsz, akár még a szülés is idő előtt megindulhat (mármint rendszeres masszírozástól, nyomogatástól).
És végül: attól, hogy te azt hiszed, nincs előtejed, lehet, hogy több van, mint gondolnád. Leírom neked az én (nem követendő példámat): úgy gondoltam, hogy csak nagyon kevés előtejem van (most vagyok a 33. hétben és kb 20. héttől vettem észre), soha nem folyt, csöpögött, maximum csak azt vettem észre, hogy picit rászáradt a mellbimbómra. A múlt héten vettem egy elektromos mellszívót használtan, életemben nem láttam olyat, de meg kellett bizonyosodnom a működéséről, mert neten rendeltem és egy-két hónap múlva hiába reklamálnék, ha nem lenne jó. Bekapcsoltam, zúgott, de kézzel nem éreztem, hogy szívna, így ráraktam a mellemre és úgy kapcsoltam be. Szerencsére elég gyors volt a reakcióidőm, kb két másodperc múlva sikerült is kikapcsolnom, de nagyon durván ledöbbentem. Egyrészt azon, hogy milyen furcsa (vagy inkább kellemetlen érzés volt), majdnem beszívta az egész mellem a gép, másrészt azon, hogy kb evőkanálnyi előtejet fejt ki a gép ezalatt a két másodperc alatt, pedig én azt hittem, hogy nincs olyanom...
Szóval ennyit erről. Még egyszer: ne nyomogasd, ne fejd és legfőképp ne aggódj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!