Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fiatalabb lenne a terhességem,...

Fiatalabb lenne a terhességem, mint ahogy ezt eddig gondoltuk?

Figyelt kérdés

Pénteken voltam orvosnál. Volt egy rövid ultrahang. Ez után azt mondta a doki, hogy a számított terminus alapján 20 hetes terhesnek kellene lennem, de a nagysága és fejlettsége alapján csak max 19 hetes vagyok. Egy héttel későbbre vette a szülés várható időpontját.

Egy hét ide-oda nem törne le, de megijedtem: fejletlen lenne a babám?

A 12 hetes ultrahangkor a nagysága és a terminus is napra megegyezett.

Ez mennyire gyakori dolog? Más is volt már így?

2011. jún. 19. 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 8hetesen azt mondta a doki,hogy 8hetes vagyok,12hetesen azt mondták,hogy 4napal nagyobb a baba a koránál,most 18hetesen meg minden adat 17hetesnek felelt meg!
2011. jún. 19. 13:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
nyugi semmi baj sincs a baboval .en 26 hetes vagyok es 25 nek felelek meg .en megkerdeztem a dokimat es azt mondta hogy fuggetlen attol hogy 26 hetes vagyok szepen es egessegesen fejlodik a baba.tehat nyugi .ez normalis.
2011. jún. 19. 13:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, semmi gond. Engem anno mindig kisebbnek mértek anyunak, és mégis itt vagyok, felnőttem :D

Most én várom a babám, és az elejétől, minden egyes UH azt mutatta, hogy 4 nappal fiatalabb. Mindig pontosan ennyi volt a különbség. Igaz, nem tudom, hogy lehet, mert az utolsó együttlét két nappal fogamzás előtt történt... Ha tényleg igaz a mérete alapján a kora, akkor nagyon kitartó lehetett ott bent, és nagy szerencsénk volt :D

Szerintem neked is csak késői peteérés az oka.

2011. jún. 19. 13:42
 4/7 anonim ***** válasza:
A fiamat is kisebbnek mérték mindig a 17. hét után. Aztán az eredeti időponthoz képest 2,5 héttel korábban meglett. Igaz kis súllyal, 2590 g, 46 cm, de egészséges életerős fiúcska! A génektől függ, mennyit nő. Ne parázz!
2011. jún. 19. 13:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan nem értem a dokikat. Engem 26 hét körül arról akart egy meggyőzni, hogy egy hónappal idősebb terhes vagyok. Csak mert nagy volt a feje.

Ilyenkor nem jut eszükbe, amit mindenhol írnak, hogy csak az első 3 hónapban lehet nagyjából megsaccolni a baba korát? Megjegyzem nekem a 6 hetes UH napra kihozta a szülés időpontját, és már a 12 hetesen egy héttel nagyobb volt.

Arra is kíváncsi vagyok, hogy a "fejlettség" alatt mit bír megnézni, ami egy hét eltérést kihozna. A babád gondolom kisebb lesz kicsit az átlagnál,de az is lehet hogy majd behozza.

Az egy hét ide-oda akkor lesz kínos, ha nem veszik észre e miatt hogy túlhordod, és nem nézik naponta mikor már kellene. Pláne ha a köv. UH-n 2 héttel módosítja majd az időpontot. Ne hagyd magad....

2011. jún. 19. 14:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes.

Ugyanis ilyenkor már annyira differenciálódik a babák mérete hogy nem szoktak oda-vissza minősíteni,hiszen ilyenkor már különbözni kezdenek a babák,mint ahoyg mi felnőttek is különbözünk.

De ha a doki így látta jónak,akkor biztosan igaza van.

Azért ne feledd el ezt a módosítást,mert a szüléskor még fontos lehet!

Az én kislányom mindig is kisebb volt egy - másfél héttel. A legelejétől kezdve. Aztán kiderült,hoyg később volt peteérésem is (tehát később fogant) és ráadásul kicsi alkatú is (azóta is,pedig már két éves).

Ez az egy hét tényleg nem sok.

Ne aggódj,minden rendben van, baj akkor lene,ha folyamatosan nagyobbodna a különbség az elvárthoz képest.

2011. jún. 19. 14:36
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez abból adódik, hogy nagyon nehéz megmérni a babát. Az uh-gal igen jó szemeket és kézügyességet igényel a pontos mérés. Ha egy tizedmilliméterrel arrébb teszi az x-et, az több milliméter eltérést is jelenthet. Ha sok (3-4) hét eltérés van, akkor kell aggódni.
2011. jún. 19. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!