Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A férjem úgy fog örülni a...

A férjem úgy fog örülni a közös babánknak, mint az első gyerekének?

Figyelt kérdés
A férjemnek van egy kislánya egy másik kapcsolatból..Most viszont a közös babánkat várjuk, és néha úgy érzem nem olyan lelkes..Ami nekem új, neki nem.. És ez néha nagyon látszik rajta..nagyon félek hogy nem fog tudni úgy örülni a gyerekünknek mint az első szülöttjének...nem tudom hogyan beszéljek vele erről.. Mert ő ezeket a dolgokat egyből támadásnak veszi. Esetleg valami tanácsot tudtok adni nekem, hogy hogyan tudnék erről vele beszélni? Vagy van e valaki aki hasonló cipőben jár? Ti hogy élitek meg ezeket a dolgokat?
2017. jan. 3. 20:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az elso baba varasa meg olyan paroknal is teljesen mas elmeny, akiknek kozos az elso es a masodik, stb, sokadik gyerek. Az elso terhesseg egy olyan dolog, amiben regeteg az ismeretlen, az ujdonsag. Kozosen fedeztek fel dolgokat es kozosen tanuljatok meg, hogy hetente milyen fejlodesen megy keresztul a pocaklako. O ezen az elmenyen mar tul van, sajnos ez sehogy sem tud olyan lenni, mintha mind a ketten egy eddig ismeretlen dolgot elnetek at. Ezt ne is vard el tole, hogy ugy legyen elvarazsolva, ahogyan te, mert biztosan el van varazsolva o is, hogy lesz egy kozos gyermeketek, de ez nem ugyan az, mint amit te elsz at. Ezt majd akkor fogod megerteni, ha esetleg lesz masodik terhesseged is. Nem lesz ugyan olyan, sok dolgot mar tudni fogsz, sokkal higgadtabb, nyugodtabb leszel.
2017. jan. 3. 20:11
 2/12 anonim ***** válasza:
29%
Biztos ugyanúgy fog örülni neki. Én megértem, hogy nem akarja ezt a terhes parázást hallgatni. Ő férfi, nem úgy éli meg a dolgokat, mint egy terhes nő. A terhesek érzelmileg labilisak tudnak lenni, valószínűleg azért vannak ilyen fura gondolataid.
2017. jan. 3. 20:29
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Az elsőnek igaza van. Neked újdonsàg, neki nem. Ez nem jelenti azt, hogy nem örül csak egyszerűen nem hozza annyira làzba. Majd ha megszületik ott lesz vàltozàs, hiszen minden gyerek màs. Màsként fog fejlődni stb... Mondjuk alap dolgokban ott is lesz rutinja,de sok mindenben ugyanúgy új lesz neki is a dolog.

Én a 3. babàt vàrom, szinte rutinszerűen megy a dolog. Nem érdekelnek a vizsgàlatok különösebben, sem babamozgàs a pociban. Az uh az egyetlen ami kicsit megmozgat,mert mégiscsak az új picikénket kukkoljuk, de kb ennyi. Ugyanez volt a 2. babàval is, de mondjuk ő kislàny lett a fiú utàn, ettől nekem a terhesség is sokkal màsabb és nehezebb volt, jobban kellett figyelnem magamra, de ezt leszàmìtva semmi újdonsàg nem volt. Most meg még egy fiúval... Mintha az első terhességem ismétlődne kb percre pontosan... Semmi új nincs.

Azért ìrtam ezt le, hogy meg tudd érteni, hogyha ez a baba egy új kapcsolatból lenne ... Akkor sem tudnék úgy örülni, mint az első babàval. És nyilvàn ennek nem sok köze lenne a pàrkapcsolathoz, csak ahhoz, hogy én màr ezen túl vagyok. Egyszerűen nem új, hanem természetes.

De van 2 példàm:

Beülsz egy csavarokkal teli izgi filmre. Utàna ugyanúgy elmész az egyik baràtoddal is a filmre. Te ugyanúgy meglepődsz majd a filmen vagy màr kissé unottabb leszel? A film tuti, hogy ugyanúgy tetszeni fog... Csak az a plusz izgalom nem lesz màr,mert tudod mi fog következni...

Mond el neki őszintén, hogy zavar téged, hogy ìgy viselkedik. Azt is tedd hozzà, hogy tudod,hogy ez a normàlis, de neked meg az, hogy minden aprósàgtól kiugrasz a bőrödből.

Ha normàlis a pasi ezt meg fogja érteni és elmondja hogy a szülés és a gyereknevelés màs lesz, hiszen abban neki sem volt része még boldog csalàdként mint most veled... Ennyi.

2017. jan. 3. 20:39
 4/12 anonim ***** válasza:
* van egy példàm ( bocs, biztos mellé nyomtam)
2017. jan. 3. 20:42
 5/12 anonim ***** válasza:
8%
Ne turkálj a férjed érzéseiben, mert azok az ő érzései és neked semmi közöd hozzá. Te sem úgy fogsz viselkedni a tizedik gyereked érkezésekor, mint az elsőnél.
2017. jan. 3. 20:42
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
Majd ha megszületik, meglátod, hogy ugyanúgy imádni fogja. Amúgy meg honnan tudod, hogy az első gyereknél mennyire érdekelte a terhesség? Lehet, hogy semennyire.
2017. jan. 3. 21:42
 7/12 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy annak idején hogy viselkedett és mennyire örült?
2017. jan. 3. 22:10
 8/12 anonim ***** válasza:
55%

Rossz peldam van sajnos.

Az exemnek mar volt egy gyereke, nekunk utana lett kozos.

Ugyanez volt, semmibek sem orult.

DE utána jött a fekete leves!

Egyfolytában, minden percben a mi közös babánkat hasonlította az előző, nagyobb fiához.

És mindig a másik fiam volt a minden, a mienket közel sem szereti annyira.

Mondok példát: " a másik fiam bezzeg már születésétől végigaludta az éjszakát, bezzeg ő nappal is sokat aludt, ő evett rendesen, nem volt hasfájós, a másik fiamat az anyja mindig olyan izlésesen öltöztette stb stb "

Aztán mikor nagyobb lett a pici, akkor meg neki mondta, a " testvéred ilyeneket tud a testvéred tud már számolni, a testvéred már szobatiszta… stb "

Ott is hagytam a francba, ami gyerekünk azóta sem igazán érdekli :(

2017. jan. 3. 22:47
 9/12 A kérdező kommentje:
Kb ettől félek én is, hogy a lányához fogja hasonlítani a mi gyerekünket.. Ezt nagyon nem akarom.. Most jöhetnek a kérdések hogy akkor minek szülök neki gyereket?..Az ember először teljesen másképpen gondolkodik a dolgokról, mint amikor már benne van nyakig.. Először azt gondoltam hogy miért ne menne? Elfogadtam a helyzetet annyira, hogy bemerjem vállalni a közös gyereket.. A "mi van ha..." kérdésekről meg egyszerűen nem vetttem tudomást..most itt vagyok 18 hetes terhesen... És ahogy megmozdult a baba a pocakomban, és előtörtek az anyai érzések, elkezdtem félteni a babámat.. Hogy mi lesz ha más árnyékában kell felnőnie..? Mi lesz ha nem fogja az apja annyira szeretni mint az első gyereket, és ezt érezni fogja majd? Tudom hogy kicsit lehet túl aggódom, de minden eshetőségre fel akarok készülni.. Meg kell ezektől a helyzetektől védenem a gyerekemet..
2017. jan. 4. 08:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Hogyan védenéd meg? És még mindig nem tudjuk, miből gondolod, hogy most kevésbé érdeklődő.
2017. jan. 4. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!