Szerintetek régimódi lennék? Textil vagy eldobható?
Textilt a baba miatt sem.
Az eldobhato pelusokban van egy anyag, ami zseleve valtozik, ha belepisil a baba. Igy nem folyik vissza a borere es nagyjabol szarazon van. A legtobb legatereszto, szellozik a boruk.
A textilpelus csak beszivja a pisit, a kulso gumibugyi nem engedi kifolyni, de a baba vegig pisiben azik ettol fuggetlenul. Nagyon gyakran kell cserelni, ha szep feneku babat akarsz. Anyukam sokszor emlitette mar, hogy a textilpelusok idejeben alig volt gyerek pelenkakiutes nelkul, de a verzo, sebes popo sem volt ritka jelenseg, ha az anyuka kicsit lustabb volt. Arrol ne is beszeljunk, hogy a gumibugyiba bele is izzad.
En nem tennek ki gyereket ekkora kenyelmetlensegnek, esetleg fajdalomnak, ha nem muszaj.
Ahogyan korabban irtak, vannak korszeru moshato pelusok, azt probald ki esetleg, nem tudom, hogy hosszutavon mennyivel olcsobb. Azt tudom, hogy egy kezdocsomag ara eleg huzos egyszeri kiadas, hogy utana mennyire kell frissiteni, azt nem tudom.
Nyugat-Európában egyre többen ismerik fel ismét a textilpelenkázás elõnyeit és környezetbarát oldalát!
Azzal, ha textilpelenkát használunk nagy lépést teszünk egy tisztább világért!
A babák 2 éven keresztül 24 órát töltenek el pelenkában, a legtöbben még eldobhatóban.
Az eldobható pelenkák nagy része mûanyagból áll. Vajon milyen érzés lehet babánknak ebben a dunsztban lenni?
Valószinûleg nem éppen a legkellemesebb! A vizelet és széklet mellett az állandó meleg hatására nagyon jó táptalajt teremtünk a kórkozóknak. Az eldobható pelenkák használatával jobban elõtérbe kerültek a gombás fertõzések és allergiás reakciók. A közkedvelt eldobható pelenkákban a nedvesség felszivására szilikont használnak, ami sokszor meleg hatására kioldódik a baba bõrére és ott felmaródásokat okoz!Ha saját részre választunk fehérnemût megpróbálunk kényelmeset választani, hiszen nem mindegy miben töltjük a napot! Jól szellõzõ, puha mellett döntünk!
14:11-es:
a textilpelenkákat nem szabad öblítőszerrel öblíteni, mert attól csökken a nedvszívó képességük, helyette egy kis ecetet kell önteni a mosógépbe, az puhítja is a pelusokat.
Mosóporból a dobozra írt adag kb fele is bőven elég, mert előtte úgyis átöblíti az ember. Vasalni csak a pici babáknak kell, a nagyobbacskáknak már elég, ha kézzel átdörzsölöd száradás után, de pl a bambuszrostosaknál erre sincs szükség.
Továbbá, ahogy valaki említette, az eldobhatók tényleg mindenféle "mű"anyagból vannak.
Szóval biztos, hogy olcsóbb, és hosszú távon jobb megoldás a mosható pelus.
Majd ha megszültök meglátjátok micsoda áldás az eldobható pelus! :) már aki még nem anyuka. Persze lehet van akinek olyan angyali kisbabája van, hogy volt mellette ideje és energiája mosni és fertőtleníteni a textilt, de azért általában nem ilyenek a babák.
Én nem hiszem amúgy, hogy környezetkímélőbb a textil a fentebb már említett okok miatt (víz, energia, stb), nem beszélve arról, hogy mennyivel kényelmetlenebb és gyakoribb cserét igényel. az eldobható pelusban egyáltalán nem érzik rosszul magukat a babák, sőt, ezeknek (is)köszönhető hogy a szobatisztaságra szoktatás egyre kitolódik, ugyanis a baba nem érzi rosszul magát a pisis pelusban, mert annyira jól felszívják a nedvességet ezek az újak.
Kedves utolsó, miért jó az, ha kitolódik a szobatisztaságra szokás???
A mosós pelusok egyik előnye szerintem pont az, hogy nem olyan csontszáraz bennük a gyerek, ergo hamarabb szól, ha becsinál, és így hamarabb le is szokik róla...
15.00-nek, félreértettél, én nem azt mondtam, hogy jó dolog, hogy kitolódott a szobatisztaságra szoktatás, (én meg is fogom próbálni elég hamar), de ez már rajtunk anyukákon múlik, én csak azt példáztam,hogy nem igaz,hogy a babák számára jobb és kényelmesebb a textil.
Nekik sokkal konfortosabb az eldobható. Ennyi. De ettől még el lehet kezdeni a bilizést előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!