Migrénes kismamák, mivel enyhítettétek a fájdalmatokat?
Algopyrin az 1. trimeszterben tilos, utána is csak orvosi utasításra...
Esetleg méresd meg a vérnyomásodat.
De egyelőre mást nem nagyon tehetsz, nem lehet olyan gyógyszert bevenni, ami erre jó lenne, próbáld kivárni (akár sötétben fekve), míg elmúlik.
Nekem mázlim van, mióta terhes vagyok, nem volt migrénem.
Én alapból iszonyú migrénes vagyok, de a terhesség alatt fokozottan előjött. Rengeteg kivizsgáláson voltam már 14 éves korom óta (most 28 vagyok, szóval pár migrénrohamon már túl vagyok), MR, amit akarunk, semmi, csak van és kész. A terhességem előtt kb egy évvel a Saridon volt, ami használt, de arra egy idő után nem reagált, így átálltam az Algoflex Rapidra. Ezt csak az utolsó trimeszterben nem lehet szedni, de addig igen. Nekem azt mondta a dokim, h inkább vegyem be, ha nem használ a szokásos sötétben, zuhanyozás utáni csöndben pihenés, mert az iszonyú fájdalom miatti szenvedés jobban árthat a babának, mintha néha beveszek egy bogyót. Próbáltam csak akkor bevenni, ha már annyira fájt, h legszívesebben lefejeltem volna a falat (amikor már konkrétan ki akart folyni a szemem és nem tudtam mozogni a fájdalomtól), h legalább akkor hasson, mikor nagyon kell. Végül oda jutottam, h már az sem használt és nekiláttam neurológust keresni, h az mondja meg, mit vehetek be, de mire találtam volna, teljesen elmúlt. Azóta egyszer sem fájt, ez valamikor a 6. hónap felé volt (most a 40. hétben vagyok). Ez azóta a leghosszabb periódus életemben, h nem fájt, amit nagyon élvezek.
Szóval, Algoflex Rapid a 6. hónapig, óvatosan, de komolyan, inkább vedd be, ha semmi házi praktika nem válik be. Nekem a saját orvosom mondta, megyeszékhelyen főorvos, látott már pár terhes nőt szerintem. De ha van dokid, mindenképp kérdezd meg, ő mit ajánl.
Köszönöm, várom még a tippeket!
Már van egy lányom, vele félidőig voltak nagyon elhúzódó és durva rohamaim. Nekem akkor azt mondta az orvosom, védőnőm és a terhesgondozáson más orvos is, hogy az Algopirynt nyugodtan szedhető (persze nem túlzásban) és inkább vegyem be, mert többet ártok a szenvedéssel. De most az sem használ. Már örültem, mert eddig nem jött elő most a migrén... Most ez már a második nap. A lányom mellett nem sok lehetőségem van pihenni sem. Szóval nem könnyű... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!