12. hét 4. napon végezhető a kombinált teszt?
Nem egészen. A vérvétel részét a 12. hét előtt érdemes elvégezni.
Én már semmit sem értek, nem volt még részem ilyenben, első babánk lesz.
Akkor segítsetek kérlek, december 28.án volt az első vizsgálat, azt írták a papíromra hogy 7h+4n a terhesség aktuális kora, 5hét múlva kontroll!
Akkor mikor lenne nekem a legideálisabb?
És lehet nekem ilyen genetikai vizsgálat sem lesz mert kórházba járok és nem magánorvoshoz...
A kombinált fizetős.
Azaz NEM arra rendeltek vissza.
Sztk-ban csak ultrahangot készítenek a 12. héten.
Rendben, értem!
Akkor a kombináltat kórház is vagy magánorvos végzi el? És oda hanyadik hétig mehetek?!
A kombinált annyiban különbözik az integrálttól, hogy az előbbinél 1 vérvétel van (a 12. hét környékén) az utóbbinál pedig kettő (a második a 16. hét környékén). Mindkettő fizetős, ugyanarra szűr, csak az integrált nagyobb valószínűséggel számol.
Ha a második vérvételen nem jelenik meg valaki, csak az első vérből számolnak.
Nekem a 12+3 hetesen közvetlenül a genetikai UH után csinálták azon az amúgy nem fizetős klinikán, ahová a kötelező UH-kra járok.
Ezek a tesztek fizetősek, nem kötelezőek, az orvos csak tájékoztatott, de nekem kellett eldönteni megcsináltatom-e.
A 12 hetes genetika UH-ra tutira menned kell, érdeklődj utána, hogy mikor hova, stb... nem tudhatjuk nálatok hogy működik.
Laborba is kell menned az első trimeszterben.
Védőnőhőz is a nőgyógyászod ad beutalót, akit neked kell utána felkeresned, nálunk oda is a 12. hét előtt kell már menni, ő adja a kiskönyvedet is.
1-es voltam.
Így van, kombináltnál kifejezetten fontos, hogy ugyanakkor legyen a vérvétel, mint az uh. A kettőt együtt értékelik ki.
A 12. héten ez bármikor lehet, azt hiszem, még a 13. hét elején is jó talán.
Viszont kérdező, szerintem időpontok mindenképpen kell kérned már jó előre uh-ra, ezt általában nem a saját dokija csinálja az embernek. Ha magándokihoz jársz, akkor meg magadnak kell intézni az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!