Kicsit magasabb vérnyomásra Corinfar 20 retard tablettát írt fel a dokim. De a tájékoztatójában az van, h. terhesség alatt nem szedhető. Most akkor mi legyen, hogy szedjem?
28 hetes kismama vagyok. a doki valami gyengébb változatot írt fel, napi 2x1 darabot kell beszednem.
A tájékoztatójában mégis az van, hogy terhesség alatt nem alkalmazható, és hogy a terhesség alatt nem szedhető, mivel kísérleti vizsgálatok magzatkárosodást mutattak, humán terhességre vonatkozó elegendő adat nem áll rendelkezésre.
Most akkor mi legyen? Ti szednétek, vagy sem? A doki ajánlja, a tájékoztató pedig nem. Nem tudom, hogy mi legyen!
Nekem is magas a vérnyomásom,a belgyógyász dokim azt mondta,hogy terhesség alatt csak a Dopegyt tabletta szedhető.Szerintem menj el egy másik orvoshoz és beszéld meg vele,ezt a gyógyszert meg ne vedd be.De a magas vérnyomást kezelni kell mert az is magzatkárosító lehet.
Jó egészséget!
Szinte mindig 140/90 körül van, és a pulzus is 100 körül.
A dokim talán terhességi toxaemiára gyanakszik?!
Én azt mondanám, hogy ha a nőgyógyász írta fel, vagy a tudtával szeded..akkor nyugodtan szedd be, mert egy nőgyógyász jobban tud mérlegelni, mint itt bárki,,
lehet, hogy a bírálat alapján sokkal többet árt ha nem szeded és kialakul valami probléma..inkább minél előbb a nőgyógyásszal beszéld meg,hogy szedjed -e, vagy mást szedj-e..
Amúgy szinte a gyógyszerek 90%-ra ráírják ezt, de a gyártó a későbbi pereskedésellen akar védekezni, mert pl ha bármi előfordul külföldön azért is perelik a gyártót, hogy a gyerek a gyógyszerük miatt lett ilyen megfázós..
szóval döntde el az orvos a kockázatok ismeretében!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!