Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kicsit magasabb vérnyomásra...

Kicsit magasabb vérnyomásra Corinfar 20 retard tablettát írt fel a dokim. De a tájékoztatójában az van, h. terhesség alatt nem szedhető. Most akkor mi legyen, hogy szedjem?

Figyelt kérdés

28 hetes kismama vagyok. a doki valami gyengébb változatot írt fel, napi 2x1 darabot kell beszednem.

A tájékoztatójában mégis az van, hogy terhesség alatt nem alkalmazható, és hogy a terhesség alatt nem szedhető, mivel kísérleti vizsgálatok magzatkárosodást mutattak, humán terhességre vonatkozó elegendő adat nem áll rendelkezésre.

Most akkor mi legyen? Ti szednétek, vagy sem? A doki ajánlja, a tájékoztató pedig nem. Nem tudom, hogy mi legyen!

2008. okt. 8. 07:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
57%
Ha csak kicsit magasabb a vérnyomás nem is kérdés. Hagynám a fenébe a terhesség végéig. Valaki éveken át magas vérnyomással él mire elmegy dokihoz.
2008. okt. 8. 07:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is magas a vérnyomásom,a belgyógyász dokim azt mondta,hogy terhesség alatt csak a Dopegyt tabletta szedhető.Szerintem menj el egy másik orvoshoz és beszéld meg vele,ezt a gyógyszert meg ne vedd be.De a magas vérnyomást kezelni kell mert az is magzatkárosító lehet.

Jó egészséget!

2008. okt. 8. 08:23
 3/14 anonim ***** válasza:
Egy ismerösmnek is ezt irták fel és ö sem szedte be.Elment a háziorvoshoz,ott kapott mást.Ez a gyogyszer egyébként is annyira elavult,kb 10éve nem hallottam,hogy valakinek javasolnák.
2008. okt. 8. 08:31
 4/14 A kérdező kommentje:

Szinte mindig 140/90 körül van, és a pulzus is 100 körül.

A dokim talán terhességi toxaemiára gyanakszik?!

2008. okt. 8. 08:39
 5/14 anonim ***** válasza:
A 140/90 terhesen sok,ez nem egy kicsit magasabb.Menj el a háziorvosodhoz.
2008. okt. 8. 08:44
 6/14 anonim ***** válasza:
Én is azt mondanám cseréld le ezt a gyógyszert, nekem nagyon magas volt a vérnyomásom, a végén már 3x1-et szedtem.A Dopegyt az nagyon jó gyógyszer.Kissé elavult azt mondják, de azt biztosan tudom, hogy lehet szedni a terhesség alatt.Szednem kellett, hidd el fontos a babának, hogy veled is rendben legyen minden.
2008. okt. 8. 09:27
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A 140/90 valóban nem kicsit magasabb, ez az a határ, amit már kezelni kell mindenképpen. Én mindkét terhességemnél Dopegytet szedtem, ami szintén elavult, viszont csak ezt szokták terhesség alatt szedetni. A Corinfar úgy tudom egyébként is erős szívgyógyszer, úgy tudom azt akkor szokták adni, ha nem használ már az emelt adagú Dopegyt sem, aztán utána már csak a szülés következik rövid időn belül. Én sem szedném be a Corinfart még, inkább tényleg beszélj másik dokival!
2008. okt. 8. 09:28
 8/14 anonim ***** válasza:
Ja, és én a végén már 4x2 Dopegytet szedtem, aztán súlyos toxémiával szültem. Ne juss el addig!
2008. okt. 8. 09:30
 9/14 anonim ***** válasza:
72%

Én azt mondanám, hogy ha a nőgyógyász írta fel, vagy a tudtával szeded..akkor nyugodtan szedd be, mert egy nőgyógyász jobban tud mérlegelni, mint itt bárki,,

lehet, hogy a bírálat alapján sokkal többet árt ha nem szeded és kialakul valami probléma..inkább minél előbb a nőgyógyásszal beszéld meg,hogy szedjed -e, vagy mást szedj-e..

Amúgy szinte a gyógyszerek 90%-ra ráírják ezt, de a gyártó a későbbi pereskedésellen akar védekezni, mert pl ha bármi előfordul külföldön azért is perelik a gyártót, hogy a gyerek a gyógyszerük miatt lett ilyen megfázós..

szóval döntde el az orvos a kockázatok ismeretében!

2008. okt. 8. 09:32
 10/14 anonim ***** válasza:
Ai igazat az utolsó válaszoló írta le. Itt senki nem ítélkezhet a gyógyszer felett, az orvos ismer, hidd el ő tudja, mit miért ír fel!
2008. okt. 8. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!