Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan előzhetem meg a vetélés...

Hogyan előzhetem meg a vetélést, ha muszáj nagy súlyt emelnem?

Figyelt kérdés
Még pici a lányom (1 éves, szerencsére csak 9 kg), állandóan emelgetni kell, pelenkázni, babakocsival együtt cipelni a lépcsőn, nincs segítségem. Volt már, aki hasonló cipőben járt? Ilyen esetben hogyan lehet elkerülni a vetélést? Folsavat szedek és erősen fogom a lányom lábát, nehogy hasba rúgjon, ha felveszem vagy ha pelenkázom. Most vagyok 5+5 terhes, ha a számításaim pontosak, orvosnál még nem voltam. Biztos van rá megoldás, hogy megtartsam a picit, hiszen sokaknak kisebb korkülönbséggel van gyerekük. Légyszi írjatok valami hasznosat!
2010. máj. 3. 16:09
 1/4 anonim ***** válasza:

Az en fiam csupan 6 honapos volt, amikor jott a 2. baba. Viszont o mar akkor jo sulyban volt, majdnem mint a te lanyod. Szinten emeleten laktunk lift nelkul, szintn segitseg nelkul. En mindig kulon lepcsoztem a babakocsival, majd a gyerekkel, harmadik korben a vasarolt cuccokkal. Sokat lepcsoztem igy, de a suly eloszlott.

Az emelessel egszseges terhessegnel szerintem nincs gond, mivel eddig is emelted, vitted ot, igy az izomzatod mar hozza van szokva. Fontos, hogy karol emeld fel, inkabb guggolva, egyenes hattal, ne hajlott hattal hasizom segitsgevel, mert a mehtarto szalagok azt nem szeretik. O mar nagy, megtanithatod, hogy felalljon pl az agyon, amkor az oledbe akar menni, ugy konnyen felkapod. Ne mozogj, fordulj hirtelen vele. A csipodon vidd oldalt, ne a pocidra ultesd. A hasadat osztonosen vedeni fogod, en is feltem, nehogy megrugjon, ramugorjon, mindig ott tartottam a kzem, ha hirtelen kozeledett.

Viszont tetszett neki a hasam, az ellaposodott koldokomet pl mindig ki akarta forditani. :-)

Nezd a jo oldalat: baba mellett babat varni azert jo, mert garantaltan fitt maradsz, en keveset hiztam, alig viselt meg a szules (kiveve a nagyobbiktol valo elszakadast arra a 3 napra), kelengyere alig koltottunk.

Ne felj, nem lesz baj!

Sok boldogsagot!

2010. máj. 3. 18:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos tanácsot! Igyekszem ritkán emelgetni és úgy, hogy ne legyen baja a pocaknak. Csak azért féltem nagyon, mert amikor a kislányommal voltam terhes, sokat cipekedtem (akkor költöztünk össze az apjával) és hát elég korán ki is nyíltam, koraszülés lett belőle. Remélem a tesó tovább marad bent. :)
2010. máj. 3. 19:28
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne izgulj, semmi baja nem lesz a pocidban lévő babádnak.

Én mikor terhes lettem a második babával a nagyobbik 12 kiló volt és már 13 kiló.

Igaz, ha lehet kerülöm a cipelését de néha muszáj.

15 hónapos kisfiú anyukája és 14 hetes kismama

2010. máj. 3. 20:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Az en fiam csupan 6 honapos volt, amikor jott a 2. baba. Viszont o mar akkor jo sulyban volt, majdnem mint a te lanyod. Szinten emeleten laktunk lift nelkul, szintn segitseg nelkul. En mindig kulon lepcsoztem a babakocsival, majd a gyerekkel, harmadik korben a vasarolt cuccokkal. Sokat lepcsoztem igy, de a suly eloszlott.

Az emelessel egszseges terhessegnel szerintem nincs gond, mivel eddig is emelted, vitted ot, igy az izomzatod mar hozza van szokva. Fontos, hogy karol emeld fel, inkabb guggolva, egyenes hattal, ne hajlott hattal hasizom segitsgevel, mert a mehtarto szalagok azt nem szeretik. O mar nagy, megtanithatod, hogy felalljon pl az agyon, amkor az oledbe akar menni, ugy konnyen felkapod. Ne mozogj, fordulj hirtelen vele. A csipodon vidd oldalt, ne a pocidra ultesd. A hasadat osztonosen vedeni fogod, en is feltem, nehogy megrugjon, ramugorjon, mindig ott tartottam a kzem, ha hirtelen kozeledett.

Viszont tetszett neki a hasam, az ellaposodott koldokomet pl mindig ki akarta forditani. :-)

Nezd a jo oldalat: baba mellett babat varni azert jo, mert garantaltan fitt maradsz, en keveset hiztam, alig viselt meg a szules (kiveve a nagyobbiktol valo elszakadast arra a 3 napra), kelengyere alig koltottunk.

Ne felj, nem lesz baj!

Sok boldogsagot!

2010. máj. 3. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!