Hol kell az apasági nyilatkozatot intézni, ha én Pestre vagyok bejelentve a párom pedig Veresegyházára?
Mi most intéztük. Egyetlen pozitív változás: Már nem kötelező ott intézni ahol az anya be van hivatalosan jelentve, hanem a tényleges tartózkodási helyen is be lehet menni az illetékes hivatalba. Vinned kell a nőgyógyászodtól egy igazolást a terhesség meglétéről+fogantatás vélelmezett idejéről+a szülés várható időpontjáról.
Jól megbonyolították: Már nem az anyakönyvvezető intézi, hanem a népjóléti irodára kell bemenni, egy családi állapotot igazoló papírral, melyet szintén ott (a polg.mest. hivatalban) fog egy ügyintéző kiállítani.
Plusz a szülést követően valakinek, a te maghatalmazásoddal, el kell mennie egy közjegyzőhöz, hogy kérjen egy igazolást arról, hogy nem-e élsz mással bejegyzett élettársi kapcsolatban. Így lesz kerek az apasági nyilatkozat.
Egyébként szülés előtt intézve nem kerül pénzbe. A hivatalnok azt a nevet jegyzi be amit szeretnétek: az apáét, vagy csak a tiédet, vagy mindkettőtök vezetéknevét.
A legbiztosabb, ha felhívod a polg.mest.i hivatalt, ott ahol intézni szeretnétek.
Remélem viszonylag érthetően fogalmaztam :)
Üdv. egy 38 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!