Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt volt aki nem...

Terhesség alatt volt aki nem tudta abbahagyni a dohányzást?

Figyelt kérdés
2016. dec. 17. 09:37
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Ilyen szerintem nincs. Nagy cigis voltam, mégis le tudtam tenni. Nem tudtam volna tükörbe nézni.
2016. dec. 17. 10:06
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Igen van.

Nővérem nem tudta lerakni,végig cigizte a terhességét rendes cigivel és elektromos cigivel is.

Szülés után azt mondta alig várta,hogy kimehessen cigizni.

A gyerek felett is cigizett és cigizik a mai napig.

Elég sírós gyereke lett,nem csodálkoznék,ha a nikotin hiány miatt sírna.

Viszont ismerek olyat aki nagyon sokáig cigizett,amikor megtudta,hogy kismama azt a pár szálat ami nála volt még elszívta utána egyáltalán nem gyújtott rá.

2016. dec. 17. 10:25
 3/9 anonim ***** válasza:
40%

Nyilván van, olyan nincs hogy nincs.

Nagy úr, főleg ha már egy ideje szívja valaki.

De hát kár volt felrakni a kérdést, kapsz majd sok okos választ.

2016. dec. 17. 10:36
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Le kell rakni... Marha nehéz, irigylem azokat a kismamákat, akik megundorodtak tőle. De arra gondolok, ha egészséges is lenne, függőséggel születne, ami miatt szenvedne. Inkább én szenvedek az elvonástól, mint később a gyerekem. Gondold el, hogy megnyugtathatatlanul sír, mert hiányzik neki a nikotin.
2016. dec. 17. 10:39
 5/9 anonim ***** válasza:
41%

Nekem sógornőm első babával letudta rakni, mert nem is kívánta, de megszült és visszaszokott. Második babánál iszonyatosan kívánta így nem tudta lerakni, de igyekezett napi pár szálnál nem többet szívni, tán max 5 szál volt egy nap, Dokija és a védőnő is mondta, ha annyira kívánja, jobb, ha elszívja, mert a stressz többet ártana a picinek, mint az a pár szál cigi.

Én cigiellenes vagyok, és haragúdtam is rá miatta, de hát sajnos ez ilyen. Baba egészséges csodaszép lett :)

2016. dec. 17. 11:00
 6/9 anonim ***** válasza:
78%

Ha valaki igazán akarja akkor letudja tenni, olyan nincs, hogy nem megy!

Nem csak az elvonási tünetekről van szó.

Növeli a koraszülés esélyét, ugyanis a gátolt anyai keringés miatt nem jut annyi elegendő tápanyag és oxigén a méhlepényhez, így az idő előtt leválhat, emiatt pedig beindulhat a korai szülés.

Aztán ott van még a szívelégtelenség, billentyű szűkület, pitvari sövényhiba, stb, mindezek önmagukban is okozhatják a baba már méhen belüli halálát.

És akkor a további légzésproblémákról, idegrendszeri zavarokról ne is beszéljünk.

Persze, nem kell a legrosszabbra gondolni, de nem kockáztatnék, hogy beteg gyermekem szülessen, ezzel tönkretéve az életét, mert önző voltam és nem tudtam lemondani a dohányzásról!

Gondolj csak bele, hogy egy felnőtt embert ha zavar a füst arrébb megy, de a magatehetetlen magzat a hasadban kénytelen szívni, nem tud mit tenni, rád van utalva.

Egy egészségügyis.

2016. dec. 17. 11:07
 7/9 anonim ***** válasza:
92%

Persze, ismerek olyat, aki még meg is magyarázta, hogy jót tesz a magzatnak a cigivel, mert ha abbahagyná, akkor ideges lenne és azzal jobban ártana neki. Ismerek olyat, aki ugyan még tervben sem volt a baba, csak elméleti szinten beszéltünk róla, de már akkor határozottan tudta, hogy ő ha törik, ha szakad, nem hajlandó terhesen sem abbahagyni a cigizést. Az anyja meg ült mellettünk és helyeselt, hogy persze, nem is kell abbahagyni, mert ő is végigdohányizta a terhességét, és milyen jól tette, mert ilyen szép és okos lánya lett... szóval ilyenek is vannak.

Nekem mindkét terhességem egyik első tünete volt, hogy egyik napról a másikra megundorodtam a cigitől, úgyhogy lehet, hogy könnyen beszélek, de ha nem így lett volna, akkor is abbahagyom, a lelkiismeretem nem hagyta volna.

2016. dec. 17. 12:15
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 6 hétig cigiztem nehez volt lerakni de sikerült. Azóta jól elvagyok. Megpróbálok nem gondolni a cigire, majd tudok később cigizni ha mar megszületik meg nem szopik.

Annyi. Én vissza szoktam az 1 születese után is amikor már mindent evett.

Nálunk minden csaladtagom cigizik de igy is megbirom állni. :)

Le lehet tenni egyébként csak valaki kicsit jobban szereti magát!

2016. dec. 17. 13:27
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, le lehet pontozni, de 12 év után raktam le a cigit.

Azt hogy nem lehet, ne magyarázza meg nekem senki. Szar, híztam 25 kilót, az utolsó négy hétben járok es bálna vagyok. Sokszor hiányzik, de a gyerekem egészségéért bármit. A függőség persze megmarad egy életen át, de nem igaz hogy pár hónapot nem lehet kibírni. Sajnálom azokat akik elhitetik saját magukkal is, hogy nem megy. Terhesség előtt nekem sem sikerült, Nem volt mi motiváljon

2016. dec. 18. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!