Hányadik terhességi héttől kell hízni?
Szia!
Nem "kell" hízni.:)
Mifelénk az orvosok többsége úgy véli, hogy a 20. hétig nem indokolt semmiféle hízás. Ez alapján még ráérsz hízni. :) Messze még a vége.
Én is fogytam az elején. Még az is normális az első trimeszterben. Engem a nagymamámék riasztgatnak, hogy "biztos fogyózok", "csökött lesz a gyerek", "kettő helyett egyél" és hasonlókkal, leállítom őket mindig.
Hízni pedig NEM kell. Van aki a terhesség végéig alig hízik.
13hkm
Nincs ilyen, hogy hízni kell.
A terhesség végére a baba súlya, a magzatvíz, a méhlepény, stb. tehát aminek súlya van, az kb. 6 kg. Viszont a baba nemcsak a bevitt táplálékból tud táplálkozni. Tehát ha a kismamán netán van súlyfelesleg, eszik a kismama, akkor abból is simán előállít a baba számára táplálékot a szervezet.
Én 75 kg-al lettem terhes (tehát volt rajtam túlsúly), 80 kg-al mentem szülni, 73 kg voltam közvetlenül szülés után, tehát -2 kg-al zártam a terhességemet. És született egy teljesen egészséges 3,96 kg-os babám, 54 cm-el.:)
En is éppen fogyok. Eddig hiztam kb 8 kg-t, terhességi diabeteszem lett, dietaznom kell.
Tulsullyal indultam a terhességnek.
Most is rendben van a baba, és nem is lesz semmi baj, akkor sem, ha tovább fogyok.
A lényeg a minőségi táplálkozás. A babának is arra van szüksége.
22es BMIvel kezdtem es 6 kilot fogytam. 26. hetre nyertem vissza a kiindulo sulyomat. Most 33 hetes terhes vagyok es 2.5-3 kg hizasnal tartok jelenleg. De a baba, a magzatviz, a lepeny, az extra vermennyiseg, a megnovekedett mehem es a kb ketszeresere nott melleim ennel biztosan tobbet nyomnak. Szoval gyakorlatilag meg mindig nem vagyok annyi, mint a terhesseg elott.
Idiota a vedonod, ne foglalkozz vele.
#1-es vagyok!
A védőnővel ne foglalkozz. Ők általában nagyon okosak, csak amikor kérdezel vagy tanácsot kérsz, akkor nem tudnak semmit. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!